Domov Ob dnevu mladih opozorili na stanovanjsko problematiko
12.08.2019

Ob dnevu mladih opozorili na stanovanjsko problematiko

Ob Mednarodnem dnevu mladih, 12. avgusta 2019, je Mladinski svet Slovenije v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS) in Dijaško organizacijo Slovenije (DOS) pripravil novinarsko konferenco, na kateri so opozorili na nevzdržnost stanovanjske problematike mladih. Ob tem so povedali, da so v letu 2019 na predsednika vlade in ministre naslovili že 3 pozive k reševanju problematike, na katere pa ali niso prejeli odgovora ali pa so bili napoteni na Ministrstvo za okolje in prostor, kjer pa imajo za reševanje omenjene problematike le malo manevrskega prostora, saj se mladi strinjajo, da je najbolj potreben predvsem visok vložek države v gradnjo (neprofitnih) stanovanj, o čemer pa ministrstvo samo ne more odločati.

Poleg tistih mladih in mladih družin, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje, so mladi izpostavili tudi položaj študentov (predvsem na Primorskem in v Ljubljani), ki ostajajo brez dostopne nastanitve; ob tem pa tudi problematiko stanovalcev Akademskega kolegija, iz katerega se bodo stanovalci morali v relativno kratkem času verjetno izseliti. Iz simboličnih razlogov je tudi sama konferenca potekala v Akademskem kolegiju.

 

Več: Novica Mladinskega sveta Slovenije.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.