DomovSodelujemoMeKoS – Medgeneracijska koalicija Slovenije

MeKoS – Medgeneracijska koalicija Slovenije

Decembra 2017 so Dijaška organizacija Slovenije, Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Zveza društev upokojencev Slovenije podpisale Dogovor o medgeneracijskem sodelovanju, s katerim so se med drugim zavezale, da bodo s skupnimi močmi oblikovale predloge za zmanjševanje socialne neenakosti v družbi ter za zagotavljanje socialne in dohodkovne varnosti v vseh življenjskih obdobjih, se zavzemale za aktivno vključevanje mladih in starejših v ekonomsko, družbeno ter politično življenje in za aktiven prenos znanj in izkušenj med generacijami.

Mesec za tem so organizacije ustanovile koordinacijski odbor t.i. Medgeneracijske koalicije Slovenije (MeKoS).  Prvi predsednik MeKoS s 6-mesečnim mandatom je postal takratni predsednik MSS Tin Kampl. Koordinacijski odbor MeKoS šteje 8 članov, in sicer po 2 predstavnika oz. predstavnici vsake sodelujoče organizacije. Ob svoji ustanovitvi si je mekos zadal naslednja prednostna področja dela: trg dela, izobraževanje, stanovanjska problematika in volilna zakonodaja. Med prioritetne vsebine pa so uvrstili boj proti prekarizaciji, vseživljenjsko učenje, medgeneracijski prenos znanj v podjetju in družbi, zagotavljanje večjega fonda neprofitnih stanovanj, uvedbo državljanske vzgoje v srednje šole in razpravo o spremembi volilne zakonodaje v smeri večjega vpliva posameznika na izvoljene kandidate.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.