DomovProjektiOpisi aktualnih projektov

Opisi aktualnih projektov

Poveži in REaktiviraj skupnost! – Unite locally to reconnect after Covid-19

V projektu bomo blažili posledice epidemije Covid-19. Financiran je iz strani Evropskega parlamenta in v okviru projekta bomo skupaj z koordinacijsko ekipo izvedli dve usposabljanji za vodje projektov, ki bodo potem izvedli po celi Sloveniji vsaj 20 lokalnih projektov s katerimi bodo blažili posledice epidemije in tudi naslavljal evropske vrednote. V projektu bo izdelana tudi interaktivna igra ki bo promovirala evropske vrednote.

Digitalna učna izkušnja 21. Stoletja

Projekt je odziv na spremembe v pedagoških procesih v zadnjem letu, ko je epidemija spremenila način izobraževanja. V okviru projekta bomo pripravili priročnik s katerim bo vsak izobraževalec, ki je zamenjal prostor izobraževanja iz “živih” v digitalne našel nasvete, metode in orodja s katerimi bo popestril pedagoške procese ter jih čim bolj približal izvedbam “v živo”. V okviru projekta bo pripravljeno tudi video gradivo, ki bo podprlo priročnik.

Rastimo skupaj 2021:

Projekt Rastimo skupaj, ki poteka že sedmo leto zapored, je namenjen razvoju lokalnih mladinskih politik. Pobudnik projekta je Urad RS za mladino, glavni izvajalec projekta pa je Mladinski svet Slovenije. V letu 2021 bo projekt osredotočen na prioritetno temo za področje mladine med predsedovanjem trenutnega tria, ki vključuje Nemčijo, Portugalsko in Slovenijo, Svetu EU: Prostor in participacija za vse, ki naslavlja 9. Evropski mladinski cilj. Projekt bo zagotavljal podporo dvema ciljnima skupinama, ki sta ključni za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni: občine in lokalne mladinske organizacije. V ta namen smo letos pripravili za vsako ciljno skupino ponudbo aktivnosti za podporo pri razvoju mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni. Za mladinske organizacije, ki delujejo na lokalni ravni smo pripravili ponudbo aktivnosti, ki spodbujajo participacijo mladih in se osredotočajo na zagotavljanje prostorov za mlade v lokalnih skupnostih. Za občine smo že drugo leto zapored pripravili skupno partnersko ponudbo za občine v okviru projekta Europe Goes Local. V sklopu projektov Europe Goes Local in Rastimo skupaj bomo izvajali individualne aktivnosti za občine, ki bodo prilagojene specifičnim potrebam občin.

Europe Goes Local:

Strateško partnerstvo Europe Goes Local deluje v 24 članicah EU in izvaja mednarodne in nacionalne aktivnosti v podporo razvoju mladinskega dela na lokalni ravni od leta 2016. V Sloveniji je usmerjeno predvsem v podporo uslužbencem občin, ki so pristojni za področje mladine. Za občine smo pripravili že drugo leto zapored posebno partnersko ponudbo v kateri občinam ponujamo vrsto aktivnosti, ki pomagajo do kakovostnega mladinskega dela in učinkovitih mladinskih politik. V ponudbo so vključene predstavitve dobrih praks v slovenskih občinah ter individualna podpora občinam, ki odgovarja na specifične potrebe in izzive. Predstavniki občin se lahko tudi udeležijo različnih usposabljanj in srečanj tako v Sloveniji kot v tujini.

Povezujemo 2021:

Projekt Povezujemo 2021 je namenjen utrjevanju in povezovanju zamejskih mladinskih organizacij in mladinskih organizacij iz Slovenije ter zagotovitvi strokovne podpore za rast in razvoj mladinskega sektorja zunaj meja Slovenije. Mladinski svet Slovenije, v sodelovanju in ob podpori Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, v sklopu projekta Povezujemo vsako leto organizira mednarodno konferenco za mladinske zamejske organizacije, ki ima za cilj ustvariti prostor oz. stičišče za mlade Slovence in mladinske organizacije v zamejstvu ter v Sloveniji, kjer lahko slednji utrjujejo in ohranjajo narodno, jezikovno ter kulturno identiteto, se medsebojno povezujejo ter vzdržujejo svoje članstvo z Republiko Slovenijo, kot tudi krepijo dejavnosti mladih in za mlade.

Youth Workers Supporting Communities Online: Projekt podpira mladinske delavce, mladinske voditelje in trenerje pri izvajanju kvalitetnih aktivnosti v spletnem okolju. Namen projekta je opolnomočiti udeležence s kompetencami za uspešno gradnjo skupnosti z mladimi – na spletu. V okviru projekta bomo izvajali študijske krožke za trenerje z namenom izmenjave znanja ter raziskovanja dobrih praks na področju spletnega učenja, poleg tega bomo izvedli dve usposabljanji za mladinske delavce o spletnem izvajanju aktivnosti ter pripravili priročnik o tem, kako delati z mladimi v spletnem okolju.


Partnerski projekti: kot partnerji sodelujemo pri izvedbi Streetstivala, festivala mladinskega uličnega dela v okviru Mreže Mlada Ulica, ter pri brezplačnem psihološkem svetovanju za mlade po spletu v okviru Zavoda Škatlica.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.