DomovO MSSKomisija za mlad. politike

Komisija za mlad. politike

Z namenom ustvarjati in spremljati ključna področja mladih smo na MSS leta 2009 ustanovili Komisijo MSS za mladinske politike (KMP), ki jo sestavljajo do 3 predstavniki iz organizacij članic, člani Kolegija MSS in del zaposlenih na MSS. Člani in članice KMP se sestajajo na dvodnevnih in krajših srečanjih in delujejo v okviru delovnih skupin, ki obravnavajo posamezne tematike. Vodstvo MSS po potrebi k sodelovanju v Komisiji povabi tudi mlade strokovnjake za posamezna področja. Delovanje Komisije podrobneje določa Protokol o sodelovanju mladih v Komisiji MSS za mladinske politike.

V letih 2009–2012 je KMP pripravila vsebino za devet programskih dokumentov in deklaracijo na temo okolja ter pripravljala mnenja o predlogih zakonov idr. predpisov v okviru mladinskih politik.

Delo Komisije spada pod področje participacije. Komisijo vodi podpredsednik MSS Jaka Matičič.

Svoje člane lahko v Komisijo MSS za mladinske politike imenujete preko tega obrazca.

Člani oz. članice KMP so še predsednik oz. predsednica MSS ter vsi podpredsedniki in podpredsednice MSS. V KMP in njenih delovnih skupinah sodelujejo tudi zaposleni na MSS.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.