Domov Podaljšan natečaj Prostovoljec leta 2020
21.05.2021

Podaljšan natečaj Prostovoljec leta 2020

Mladinski svet Slovenije (MSS) že devetnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2020 vključevali prostovoljstvo in s tem pomagali ustvarjati boljši svet. K prijavi v natečaj še posebej vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike.

V kategoriji posameznic in posameznikov bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Za lažje odločanje za prijavo želimo poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Fotografija nagrajencev iz zaključne prireditve leta 2019

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Prireditev bo organizirana v skladu z epidemiološko situacijo in ukrepi. V primeru, da ne bo mogoče izvesti prireditve v živo jo bomo izvedli preko spleta.

Letos imamo pripravljeni dve ločeni prijavnici, ki jih je potrebno oddati preko spleta. Ena je namenjena posameznicam in posameznikom, ki so delovali kot prostovoljci, druga pa »Naj projektom«. Prijavnicam lahko dodate vsebinski del kot prilogo spletni prijavnici ali pa jo pošljete po navadni pošti (ob pošiljanju dopišite h kateri prijavi prilagate navedene priloge). Pri prijavi prostovoljk in prostovoljcev posameznikov lahko priložite življenjepis (v katerikoli obliki, priporočamo pa Europass obliko).

Natečaj je podaljšan do 1. julija 2021.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic smo vam na voljo na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Martin Lenarčič). V primeru, da ne ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic, nam pišite ali nas pokličite in poskrbeli bomo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Spremljajte nas tudi na Facebooku, kjer bomo objavljali novice in podrobnosti o natečaju.
Za vaše prijave, delitve tega razpisa v vaših medijih in druge odzive se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo!

Razpisna dokumentacija in prijave.

Prijava za posameznice in posameznike:

Prijava za projekte

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.