Domov Vabilo: Posvet o zdravju mladih
05.04.2019

Vabilo: Posvet o zdravju mladih

Kako mladi skrbijo za zdravje drugih mladih?

Vsako leto 7. aprila obeležujemo Svetovni dan zdravja (World Health Day). Ob tej priložnosti Mladinski svet Slovenije in Mladinska zveza Brez izgovora organizirata posvet “Mladi ob Svetovnem dnevu zdravja”. Posvet je odgovor na življenjski slog mladih, ki vodi v slabše zdravje že v mladosti, kot tudi kasneje v življenju.

Dogodek ob Svetovnem dnevu zdravja bo potekal v soboto, 6. aprila 2019, od 14.30 – 18.00, v Študentskem kampusu v Ljubljani (Pivovarniška 6, Ljubljana).

Nassim Djaba, podpredsednik za trajnostni razvoj na Mladinskem svetu Slovenije ob svetovnem dnevu zdravja pravi:

“Zdravje smo letos na Mladinskem  svetu Slovenije identificirali kot eno izmed prednostnih tem. Za razvoj mladinskega sektorja je to področje ključnega pomena in čas je da se ga lotimo strateško in resno. V sklopu naše angažiranosti bomo tekom leta organizirali razne aktivnosti povezane prav z zdravjem mladih. Skupni dogodek z Brez izgovora Slovenija je plod tesnega sodelovanja na področju zdravja mladih zadnjih nekaj let in verjamemo, da bomo lahko s skupnimi močmi naredili velike korake.”

Urška Erklavec, predsednica Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija, vabi na dogodek tako mlade, ki se s tem področjem že ukvarjajo, kot tudi tiste, ki s temi temami še nimajo izkušenj. “Udeleženci bodo na dogodku izvedeli o novostih, trendih in dobrih praksah v mladinskih organizacijah na področju duševnega zdravja, prehrane, alkohola in gibanja. V drugem delu pa bodo lahko prispevali s svojimi izkušnjami, pogledi in idejami k snovanju novih projektov in partnerstev, ki naslavljajo te izzive.”

Sporočilo posveta Mladi ob svetovnem dnevu zdravja je tako usmerjeno k spodbujanju proaktivnosti mladih v odgovor na izzive, izmenjavi dobrih praks, kot tudi pozivu mladih odločevalcem za sistemske spremembe, ki so pomembne za naslavljanje skupnih izzivov na področju zdravja.

V prvem delu dogodka boste izvedeli o novostih, trendih in dobrih praksah v mladinskih organizacijah na področju duševnega zdravja, prehrane, alkohola in gibanja. V drugem delu pa boste lahko prispevali s svojimi izkušnjami, pogledi in idejami k snovanju novih projektov in partnerstev, ki naslavljajo te izzive.

Vabljeni ste vsi, ki se že ukvarjate s tematikami zdravja med mladimi, kot tudi tisti, ki s tem še nimate izkušenj, a vas te vsebine zanimajo.

Prijave na dogodek sprejemamo preko povezave.

Svetovni dan zdravja sicer že od leta 1950 obeležujemo vsako leto 7. aprila.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.