Domov Novi priročniki Mladinskega sveta Slovenije
26.11.2014

Novi priročniki Mladinskega sveta Slovenije

V sredo, 26. novembra 2014, je na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) potekala predstavitev dveh prenovljenih in enega povsem novega priročnika, ki so namenjeni podpori izobraževalnim procesom, ki jih izvajamo na MSS, in v pomoč oz. podporo mladinskim delavcem, voditeljem, trenerjem, izvajalcem izobraževanj odraslih, mladinskim organizacijam, mladinskim svetom lokalnih skupnosti in drugim javnostim pri izvajanju projektov in vodenju mladinskih organizacij ali združenj na lokalni ali nacionalni ravni.

 

Priročnik za trenerje v mladinskem delu je namenjen vsem, ki delujejo na področju (neformalnega) izobraževanja, v mladinskih organizacijah, organizacijah za mlade, tako mladinskim voditeljem, kot mladinskim delavcem, facilitatorjem in izvajalcem najrazličnejših izobraževalnih aktivnosti.

 

S svojo vsebino se osredotoča na razmerje naročnika izobraževanja, izvajalca izobraževanja (trenerja), in udeleženca izobraževanja. S tem je namenjen predvsem delovanju v mladinskem delu oz. v mladinskem sektorju, vsekakor pa je uporaben tudi za druge ciljne skupine. Odgovori na vrsto vprašanj o pomenu izobraževanja nasploh, uporabi različnih metod pri izobraževanju, razvoju dinamike skupinskega dela, učinkih na posameznika, itd.

 

Mladinski svet Slovenije je priročnik izdal, ker verjame v pomen neformalnega izobraževanja ter želi okrepiti prenos znanja znotraj mladinskega dela, kar zagotavlja trajnostno delovanje mladinskih organizacij, osebni razvoj posameznikov in prinaša vrsto pozitivnih učinkov na družbo.

 

Priročnik za menedžerje mladinskih organizacij je namenjen vsem tistim, ki prevzemajo, ali že izvajajo, vodilno vlogo oz. funkcijo v mladinskih strukturah, na lokalni ali nacionalni ravni. V njem lahko bralec najde priporočila, kako strateško voditi organizacijo, da bo ta zasledovala in izpolnjevala svoje poslanstvo. Vsebina priročnika naslavlja področja kot so upravljanja s kadri, upravljanja s financami, komunikacije z različnimi javnostmi ter izvajanje projektov. Prav tako v priročniku najdemo odgovore na  vprašanja kot so kakšen je pomen mladinskih organizacij v družbi, kako so te opredeljene v zakonodaji, kakšen je učinek njihovega delovanja in kako jih razvijati.

 

Na Mladinskem svetu Slovenije želimo s priročnikom krepiti mladinske strukture, mladinske voditelje in menedžerje, da bodo vodili trdne in stabilne mladinske organizacije ter s tem postali voditelji sedanjosti ter prihodnosti.

 

Priročnik za mladinske svete lokalnih skupnosti je na namenjen vsem tistim, ki delujejo v teh krovnih skrukturah, katerih namen je predvsem zastopanje mladih in mladinskih organizacij napram odločevalcem na lokalni ravni. Bralec tako spozna, da delovanje v mladinskem svetu lokalnih skupnosti presega prostočasno in interesno dejavnost, saj zaradi lastne strukture združuje različne poglede ter zagovarja širše interese. Osredotoča se predvsem na zagovorništvo mladih, kjer postreže s praktičnimi nasveti, kako pristopiti do lokalnih odločevalcev in prenašati svoje mnenje ter lobirati za pričakovani rezultat. Hkrati pa je priročnik namenjen tudi še neobstoječim mladinskim svetom, tistim iniciativam na lokalnih ravneh, ki šele težijo k temu, da mladi pridobijo zagovorniško telo v lokalni skupnosti, zato v priročniku najdemo tudi praktične nasvete, kako ustanoviti mladinski svet, kako se registrirati, kjer pridobivati kadre in finance delovanje in kaj je glavno poslanstvo.

 

Mladinski svet Slovenije je priročnik izdal z namenom krepljenja zagovorniških strukur mladih na lokalni ravni, saj verjamemo, da moramo mladi sodelovati pri procesih odločanja na vseh razvneh, biti slišani in tudi upoštevani.

 

Priročniki so naprodaj po enotni ceni 50€. Za naročilo nam pošljite sporočilo na info@mss.si ali nas pokličite na 01 425 60 55.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.