Domov EU dialog mladih: ustvarjamo priložnosti za mlade!
22.07.2019

EU dialog mladih: ustvarjamo priložnosti za mlade!

Kaj je ta raziskava in zakaj se razlikuje od vseh drugih raziskav?

Ta raziskava poteka istočasno po celi Evropi, kar pomeni, da s sodelovanjem v njem sodelujete v zbiranju mnenj mladih iz vse Evrope.

Rezultati ankete bodo dodani zbranim rezultatom iz vse Evrope in vaša mnenja bodo prispevala k oblikovanju priporočil, ki jih bomo naslovili na evropske odločevalce.

V zadnjem krogu dialoga mladih je več kot 40 000 mladih iz cele Evrope sodelovalo pri oblikovanju strategije EU za mlade in mladinskih ciljev EU. Dialog mladih nudi prostor za razpravo med mladimi in odločevalci o temah pomembnih za mlade.

V okviru te ankete bomo pridobili vaše mnenje o treh različnih temah:

  • Izboljšanje položaja mladih na podeželju (#6 mladinski cilj),
  • Prihodnost dela (#7 mladinski cilj) in
  • Kakovostno izobraževanje (#8 mladinski cilj).

Anketa je dostopna TUKAJ.

Mladi iz vse Evrope bodo odgovorili na ta ista vprašanja z namenom, da prispevamo mnenja in jih naslovimo na odločevalce.
In to je eden od mnogih razlogov, zakaj je ta raziskava posebna!

Kaj se zgodi po tem?

Proces se s tem ne konča. Na podlagi vseh zbranih podatkih bomo oblikovali nacionalno in evropsko poročilo z nizom priporočil za izboljšanje življenja mladih. Naš cilj bo oblikovati akcijske načrte, s katerimi bomo spodbudili spremembe, ki ste jih navedli v tej raziskavi.

Če nas spremljate na Facebooku, pa tudi na naši spletni strani, boste slišali več o rezultatih posvetovanja konec leta. Konec leta bomo organizirali sestanke z ministri, ki so odgovorni za implementacijo priporočil. Sestanke bomo snemali, tako da jih boste lahko spremljali v živo.

Hvala, ker nam pomagate oblikovati glas mladih! 

Za podrobnejše informacije o anketi se obrnite na: info@mss.si

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.