DomovProjektiMladinski dialogDogodki mladinskega dialoga

Dogodki mladinskega dialoga

  1. Mladinski dialog
  2. Ambasadorji mladinskega dialoga
  3. Dogodki
  4. Aktualni cikel mladinskega dialoga
  5. Pretekli cikli mladinskega dialoga
  6. Kontakti in družbena omrežja

 

AKTIVNOSTI MLADINSKEGA DIALOGA

Mladinski dialog v Sloveniji poteka že 13. leto zapored. V tem času smo izvedli številna posvetovanja z mladimi. Od lokalnih, regionalnih, do nacionalnih. Po celi Sloveniji smo  z mladimi v okviru dvodnevnih dogodkov pisali priporočila za izboljšanja položaja mladih. Izvajali smo ulična posvetovanja, kjer smo mlade spodbujali k pripravi pobud, s katerimi so izrazili, kakšno prihodnost si želijo in v kakšni Evropi želijo živeti. V sodelovanju s srednjimi šolami smo z dijaki analizirali stanje v njihovem lokalnem okolju in iskali rešitve za izboljšanje položaja mladih. Pridobivali smo mnenja od mladih preko spletnih posvetovanj in pobude naslavljali na odločevalce, odgovorne za dotična področja. Vsako leto smo organizirali dogodke na državni ravni, kjer smo odločevalcem predstavljali priporočila, ki so nastala v času posvetovanj. Na pol leta smo se udeležili Evropske mladinske konference, kjer smo predloge mladih iz Slovenije prenesli tudi do evropskih odločevalcev.

Najbolj značilni dogodki mladinskega dialoga so Trajnostni pikniki. V okviru tega potekajo različne delavnice trajnostnega razvoja, debate, prisotni pa so tudi odločevalci s političnega parketa in ostali relevantni odločevalci. 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.