Domov Vabilo na trajnostni piknik mladih
13.09.2022

Vabilo na trajnostni piknik mladih

POZOR, POZOR! Vsi mladi, ki bi želeli debatirati s političnimi in drugimi odločevalci ste vabljeni na trajnostni piknik, ki bo potekal v soboto, 24.9.2022 v Domžalah na oddelku za zootehniko Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Dinamični program z živo glasbo in pogostitvijo se začne ob 10. uri, vrhunec piknika pa bo debata med mladimi udeleženci in našimi gosti.

Za vse, ki se boste na piknik predhodno prijavili bo zagotovljena brezplačna pogostitev!
Prijava: https://podio.com/webforms/27893393/2184593

Označi svojo udeležbo in povabi še prijatelje na Facebooku, Instagramu, TikToku.

Piknik bo imel dinamičen program. Uvodnemu delu bodo sledile delavnice o trajnostnem razvoju, na katerih bodo mladi oblikovali predloge konkretnih ukrepov,  ki bodo predstavljali temelj slovenskih priporočil 9. cikla mladinskega dialoga, na podlagi katerih bodo ministri Sveta EU poleti 2023 sprejeli evropsko Resolucijo. Ena od stojnic bo namenjena tudi spoznavanju delovanja mladinskega delegata OZN in mehanizma EU mladinskega dialoga in s tem promociji mednarodnih možnosti za mlade, s poudarkom na aktivni participaciji oz. sodelovanju pri sprejemanju odločitev na mednarodni ravni. Mladi se bodo spoznali tudi z Agendo 2030 t.j. Agendo za trajnostni razvoj do leta 2030.

 

V osrednjem dogodku – debati mladih z odločevalci bodo sodelovali predstavniki različnih odločevalskih ravni: od lokalne do evropske. Poleg političnih odločevalcev pa smo k debati povabili tudi mladega podjetnika, direktorico Zadruge Jarina in direktorico Centra za mlade Domžale. Ti bodo podali povratno mnenje mladim na njihove predloge in ocenili njihov potencial oz. izvedljivost. V debati z mladimi bodo sodelovali:

  • Ljudmila Novak, slovenska evroposlanka,
  • Anže Pirnat, mladi podjetnik,
  • Lucija Tacer, poslanka državnega zbora
  • Aleksandra Koprivnikar, direktorica Zadruge Jarina.
  • Tinkara Koleša, direktorica Centra za mlade Domžale

 

Vsi vnaprej prijavljeni udeleženci, stari od 15 do 30 let, bodo prejeli kuponček za brezplačno trajnostno “malico”. Le-to bomo priskrbeli v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci hrane. Pripravili bomo tudi stojnice, na katerih se bodo lahko predstavili lokalni pridelovalci, podjetniki, društva in organizacije s čimer želimo odpreti možnosti za sodelovanje in predstavitev dobrih praks s področja trajnostnega razvoja in vključujočih družb.

Dogajale se bodo tudi različne igre ter izobraževalna soba pobega (ang. escape room), katero smo zasnovali ambasadorji s pomočjo sodelavcev iz Socialne akademije.

Program po urah:

10:00 – 10:15 – zbiranje udeležencev in uvodni pozdrav

10:15 – 11:15 – 1. krog delavnic in nastop Akustičnega dueta NikaAnže

11:30 – 12:30 – 2. krog delavnic in predstavitev mladinskih društev ter organizacij

13:00 – 14:30 – osrednji dogodek: debata mladih z odločevalci

14:30 – 16:00 – zaključek piknika s pogostitvijo in živo glasbo (skupina Ekstra domača marmelada)

Datoteke - prenesi na klik

Program-trajnostnega-piknika.pdf
164.003 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.