Domov Poziv za udeležence: digitalni hackathon
26.02.2021

Poziv za udeležence: digitalni hackathon

Iščemo udeležence za mladinski digitalni hackathon: SOLVE THE GAP EU!

 

Portugalsko ministrstvo za izobraževanje in Mladinski svet Portugalske organizirata 48-urni hackathon, ki bo potekal v obliki spremljajočega dogodka ob Evropski mladinski konferenci na Portugalskem, ki bo potekala med 12. in 15. marcem 2021 v mestu Vila Nova de Gaia na Portugalskem.

S hackathonom želijo spodbuditi in podpreti razvoj inovativnih digitalnih rešitev za spopadanje z ovirami, ki jih mladi dnevno srečujejo pri participaciji in vključevanju v demokratično življenje. Vodilno vlogo pri razvoju inovativnih digitalnih rešitev bodo imeli mladi.

Z drugimi besedami:

Za kaj? Za razvoj digitalnih orodij, ki bodo spodbujala participacijo mladih v Evropi

Kdaj? Od 12. marca od 00:00 (WET – Western European Time) do 13. marca do 23:59 (WET – Western European Time) oziorma od 12. marca od 01:00 (CET – Slovenija) do 14. marca do 00:59 (CET – Slovenija).

Za koga? Mlade razvijalce, družbene inovatorje in mlade navdušence nad mladinsko participacijo (do 30. leta starosti)

Kje? Online

Kaj lahko dobim? Zmagovalec dobi 10.000€ nagrade in nadaljnjo podporo pri razvoju projekta in implementaciji projekta

 

Rok za prijavo je 7. marec 2021. Spletno prijavnico in več informacij lahko najdete tukaj.

 

Več o hackathonu:

Prioritetna tema 8. cikla mladinskega dialoga in predsedovanja tria, ki vključuje Nemčijo, Portugalsko in Slovenijo, je Prostor in participacija za vse, ki naslavlja 9. Evropski mladinski cilj. Omenjeno tematiko bo naslavljala tudi Evropska mladinska konferenca na Portugalskem. Kot spremljajoči dogodek Evropske mladinske konference bo potekal 48-urni hackathon, ki se bo osredotočal na razvoj inovativnih digitalnih rešitev za participacijo mladih in vključevanje mladih demokratične procese odločanja.

Ekipe, ki so lahko sestavljene z udeleženci iz ene ali večih držav v EU, bodo morali v 48-urah oblikovati digitalno orodje za povečanje participacije mladih na enem od petih izzivov:

  • boj proti nizki volilni udeležbi mladih;
  • doseg mladih in dostop do mladim prijaznih informacij;
  • povečanje transparentnosti in zaupanja v vladne institucije;
  • vključevanje mladih v oblikovanje politik;
  • mladi na pozicijah moči.

Ekipo lahko sestavljajo najmanj trije udeleženci ter največ šest udeležencev. Odprte so tudi prijave za posameznike vendar se bodo morali posamezniki priključiti eni od ekip za sodelovanje na hackathonu – posamezniki lahko uporabijo tudi orodje za povezovanje z drugimi udeleženci, ki iščejo/sestavljajo ekipo – paltformo TAIKAI.

Datoteke - prenesi na klik

Approved_QR_PRESENTATION_SOLVETHEGAP.pdf
503.424 KB
Approved_Call-for-Participants-Hackathon.pdf
503.079 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.