Domov Z varuhom ČP o stanovanjski problematiki
27.08.2019

Z varuhom ČP o stanovanjski problematiki

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je na pobudo MSS danes sprejel predstavnici MSS. Pogovor je tekel o bivanjski problematiki mladih, ki jo MSS vidi kot ključno pri osamosvajanju mladih danes. Na varuha ČP smo se obrnili predvsem zato, ker smo v njegovih letnih poročilih zasledili, da tudi on opaža povečanje obsega problematike, in ga zato pozvali k skupnemu ozaveščanju in oblikovanju predlogov, ki bi pripomogli k urejanju razmer. Varuha smo seznanili z nekaterimi ključnimi predlogi mladinskih organizacij, kot so več proračunskih sredstev za reševanje bivanjske problematike, večje zadolževanje stanovanjskih skladov za naložbe, povečanje fonda javnih stanovanj, gradnjo javnih študentskih domov ter regulacijo in omejevanje oddajanja stanovanj prek spletnih platform.

Varuh ČP je menil, da je k reševanju problematike treba stopiti skupaj in odpreti dialog z vsemi vključenimi deležniki, predvsem pa poiskati hitre in učinkovite rešitve, ki terjajo sodelovanje vseh resorjev. obljubil je tudi, da bo še naprej aktiven na tem področju, ob tem pa poudaril tudi medgeneracijsko sodelovanje.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.