Domov Nov programski dokument MSS
13.12.2019

Nov programski dokument MSS

Najvišji organ Mladinskega sveta Slovenije Zbor MSS je včeraj potrdil nov programski dokument z naslovom Stanovanjska in bivanjska problematika mladih. Gre za osnovni dokument zagovorništva na področju stanovanjske problematike mladih, saj vsebuje opis razmer na stanovanjskem področju, določa ključne izzive za mlade (teh je 6) ter navaja kar 23 priporočil, večinoma namenjenih odločevalcem, tako na državni kot lokalni ravni.

 

Dokument je nastajal postopoma v letu 2019 kot prenovljena verzija programskega dokumenta iz leta 2010. Problematike, ki jih dokument izpostavlja, so sicer večinoma iste, nekatere le še bolj pereče kot pred slabim desetletjem; medtem pa se je pojavil tudi nov problem: raba stanovanj za turistične nastanitve. Dokument več pozornosti kot prej namenja tudi infrastrukturi, sploh neobstoječemu oz. neučinkovitemu javnemu prevozu.

Še povezava na dokument …

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.