Domov Organizacije Zveza tabornikov Slovenije

Zveza tabornikov Slovenije

Zveza tabornikov Slovenije (ZTS) je prostovoljna, mladinska, vzgojna in nepolitična organizacija, odprta vsem ne glede na narodnost, spol, vero ali prepričanje. Sloni na načelih svetovnega skavtskega gibanja in poudarja pomen pluralizma, svobode posameznika, miru in moralno-etičnih vrednot, zapisanih v taborniški prisegi in 12. zakonih.

ZTS je kot nacionalna skavtska organizacija polnopravna članica Svetovne organizacije skavtskega gibanja – WOSM.

Poslanstvo skavtskega gibanja je prispevati k skladnemu osebnemu razvoju mladih ljudi, doseganju njihovih polnih telesnih, intelektualnih, socialnih, čustvenih in duhovnih sposobnosti kot avtonomnih posameznikov, kot odgovornih državljanov, angažiranih in solidarnih članov svoje lokalne, državne in mednarodne skupnosti. Vrednote, način in metode doseganja poslanstva so opredeljeni v dokumentu Izjava o vzgoji v ZTS.

Temeljna načela, na katerih je zasnovano skavtsko gibanje, so:

  • dolžnost za duhovni razvoj – privrženost načelom duhovnosti, lojalnost veri, ki jih izraža, in sprejemanje dolžnosti, ki iz tega izhajajo;
  • dolžnost do drugih – privrženost svoji domovini ob širitvi miru, razumevanja in sodelovanja na lokalni, državni in mednarodni ravni ter sodelovanje v družbenem razvoju ob priznavanju in spoštovanju dostojanstva sočloveka ter celovitosti narave;
  • dolžnost do sebe – odgovornost za svoj osebnostni razvoj.

Geslo ZTS je »Z naravo k boljšemu človeku.«

Moto posameznika v organizaciji je »Bodi pripravljen.«

Zveza tabornikov Slovenije
Einspielerjeva 6
1000 Ljubljana

Telefon: (01) 300 08 20
E-pošta: pisarna@taborniki.si

Uradne ure: PON, TOR, ČET, PET 10.00–15.00, SRE 10.00–17.00

Spletno mesto

Facebook stran

Twitter

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.