Domov Organizacije Zveza slovenske podeželske mladine

Zveza slovenske podeželske mladine

Zveza slovenske podeželske mladine deluje od leta 1993, predhodnica le te je bila Zveza slovenske kmečke mladine, katero so ustanovili študentje Biotehniške fakultete v Ljubljani 1988, na kar se je 3. aprila 1993 preimenovala v Zvezo slovenske podeželske mladine.

Zveza slovenske podeželske mladine vsako leto organizira ali soorganizira več državnih projektov: državni kviz Mladi in kmetijstvo, državne kmečke igre, izbor inovativne mlade kmetice oziroma inovativnega  mladega kmeta, ter srečanje društev podeželske mladine s športnimi igrami. Na leto organiziramo več okroglih miz na temo aktualne mladinsko-kmetijske problematike. Za naše člane pripravljamo seminarje na različne teme, ki pomagajo mladim iz podeželja, da se vključijo v družabno življenje.

Zveza slovenske podeželske mladine je od ustanovitve postala s 3000 člani ena največjih mladinskih organizacij v Sloveniji in edina, ki se aktivno ukvarja z mladimi na podeželju. V tem obdobju si je tudi močno utrdila položaj v mednarodnem prostoru saj je članica Evropskega komiteja mladih kmetov (CEJA) in Evropske podeželske mladine (Rural Youth Europe). Poleg tega intenzivno sodelujemo v mednarodnih izmenjavah s sorodnimi organizacijami iz celotne Evrope. V vseh teh letih dobro sodelujemo s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Mladinskim svetom Slovenije, Uradom RS za mladino, Zadružno zvezo Slovenije in še s nekaterimi nevladnimi organizacijami v slovenskem prostoru.

Zveza slovenske podeželske mladine
Celovška cesta 43
1000 Ljubljana

Telefon: 031 379 524
E-pošta: info@zspm.si

Spletno mesto

Facebook stran

Instagram

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.