Domov Organizacije Slovenska demokratska mladina

Slovenska demokratska mladina

Slovenska demokratska mladina je podmladek Slovenske demokratske stranke. Socialdemokratska mladina (SDM) je bila kot samostojna organizacija v okviru Socialdemokratske stranke Slovenije (tedaj še SDZS) ustanovljena 31. oktobra 1989 in postala prva demokratična politična organizacija mladih v Sloveniji.

 

Temeljne vrednote, ki jih zastopa naš podmladek so demokracija, domoljubje, svoboda, pravičnost in solidarnost. SDM podpira in spodbuja združevanje in povezovanje mladih na podlagi različnih interesov. V našem podmladku si bomo še naprej kot ena od nacionalnih mladinskih organizacij prizadevali za večjo vlogo mladih pri razvoju družbe.

 

Znanje ocenjujemo kot ključen dejavnik gospodarskega in kulturnega razvoja vsakega naroda, zato se zavzemamo za šolski sistem, ki temelji na načelu enakih možnosti za vse, študij mora postati bolj kakovosten in konkurenčen, potrebujemo več univerz, ki bodo v večji meri vključevale tudi učenje tujih jezikov, država mora po našem mnenju z ustreznimi vzvodi preko socialnih mehanizmov zagotoviti dostopen študij in tudi s finančnimi vložki pomagati predvsem socialno šibkim študentom na področju prehrane, stanovanjske problematike in prevozov. V našem podmladku podpiramo nadgradnjo in razvoj vseh potrebnih mehanizmov, ki bodo spodbujali zaposlovanje ter oblikovanje strategije, ki bo pripeljala do večjega in hitrejšega zaposlovanja.

 

(vir: Slovenska demokratska mladina)

Slovenska demokratska mladina
Trstenjakova ulica 8
1000 Ljubljana

Telefon: 01 434 54 70

Faks: 01 434 54 52

E-pošta: tajnistvo@sdm.si

Predsednica SDM Simona Purkat: simona.purkat@sds.si

Generalni sekretar SDM Jan Gajšek: jan.gajsek@sds.si

GT SDM: sdm@sds.si

Spletno mesto: http://www.sdm.si/

Facebook: https://www.facebook.com/sdm.si

Twitter: http://www.twitter.com/organizacijaSDM

Uradne ure: PON–PET 9.00–12.00 in 13.00–16.00

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.