Domov Organizacije Nova generacija SLS

Nova generacija SLS

Nova generacija, podmladek SLS, je nevladna mladinska organizacija, ki združuje mlade med 15. in 33. letom starosti iz vse Slovenije.

Nastala je 1. julija 2000 z združitvijo takratnih Mladih SLS in Mladih krščanskih demokratov.

Nove generacija SLS združuje podobno mislečo mladino, razvija kulturno, družbeno, javno in politično življenje mladih, usposablja in izobražuje, podpira nove ideje ter zavzema politična stališča do pomembnih javnih vprašanj. Nova generacija se poteguje za pravice in interese mladih in želi ohraniti mladim prijazno podeželje, skrbi za mednarodno prepoznavnost in ugled Slovenije, goji debato in svobodo misli, spodbuja zdrav način življenja ter oblikovanje življenja na vrednotah in pozitivni identiteti posameznika.

Nova generacija je avtonomna, demokratična, prostovoljna in samostojna mladinska organizacija, polnopravna in aktivna članica Mladinskega sveta Slovenije (MSS), ki deluje z namenom oblikovanja politične volje na vseh področjih javnega življenja – daje politične pobude, zavzema se za politična stališča do pomembnih javnih vprašanj ter se poteguje za pravice in interese mladih.

Nova generacija je organizacijsko razdeljena na državni ravni na kongres, vodstvo (sestavljeno je iz predsednika in treh podpredsednikov), glavni odbor, nadzorni odbor in izvršilni odbor ter na generalnega in mednarodnega sekretarja. Na lokalni ravni je Nova generacija organizacijsko razdeljena na regionalne odbore in mestne oz. občinske odbore.

Na mednarodni ravni je Nova generacija polnopravna članica podmladka Evropske ljudske stranke – YEPP in Evropske demokratske mladine – DEMYC.

Nova generacije je v vseh dosedanjih letih delovanja postala najbolj verodostojen in prepoznaven podmladek v Sloveniji z najbolj aktivnim članstvom in največjim vplivom.

(vir: Nova generacija SLS)

Nova generacija Slovenske ljudske stranke

Gospodinjska ulica 8
1000 Ljubljana
Slovenia

E-pošta: novageneracija@novageneracija.si
Spletno mesto: http://www.novageneracija.si/

Facebook: https://sl-si.facebook.com/novageneracijasls/

Instagram: https://instagram.com/novageneracija_sls/

Twitter: https://twitter.com/NG_SLS

Youtube: https://www.youtube.com/@novageneracijasls1763

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.