Domov Zaključki projektov EGL in Rastimo skupaj
02.03.2021

Zaključki projektov EGL in Rastimo skupaj

V lanskem letu smo v okviru projektov Europe Goes Local in Rastimo skupaj ponovno podprli razvoj mladinksih politik in mladinskega dela na lokalni ravni.

V okviru projektov Rastimo skupaj in Europe Goes Local smo iz partnerske ponudbe za občine izvedli individualne aktivnosti za občine v obliki posvetovanj o digitalni komunikaciji z mladimi, vključevanju mladih v procese odločanja oziroma vzpostavitev organov za soodločanje mladih ter v obliki sodelovanja na sestankih organov za soodločanje mladih. Sodelovali smo z občinami Rogaška Slatina, Lukovica, Novo mesto, Slovenska Bistrica in Ljutomer.

Poleg sodelovanja z občinami v omenjeni partnerski ponudbi, smo s projektom Rastimo skupaj individualno podprli tudi mladinske organizacije v Tolminu ter Beli krajini (Metlika, Črnomelj in Semič). V Tolminu smo izvedli svetovanje za prenovo in vzpostavitev komunikacijskih kanalov za mlade. V Beli krajini smo svetovali pri aktivaciji Mladinskega sveta Bela krajina in povezovanju Mladinskega sveta Bela krajina z omenjenimi tremi občinami. Sodelovali smo tudi na posvetu z mladimi v Beli krajini, ki ga je organiziral Regijski NVO center – stičišče nevladnih organizacij regije Jugovzhodna Slovenija.

Dogodke smo v lanskem načrtovali tudi z drugimi občinami vendar jih nismo uspeli izvedli zaradi ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja virusne bolezni COVID-19 prestavili na naslednje leto.

Aktivno smo sodelovali pri organizaciji letne konference Europe Goes Local: ”Mladost je norost, po občini skače, kjer je most”, ki je potekala 11. novembra 2020, v virtualnem okolju. Konferenca je bila namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter mreženju predstavnikov občin, medsebojnemu povezovanju in izmenjavi dobrih praks. Soorganizatorji konference so bili partnerji v projektu Europe Goes Local: Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota – Movit, Urad RS za mladino, Mladinska mreža MaMa, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Novo mesto in Občina Brežice.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.