Domov Zaključek dodatne projektne zaposlitve na področju mladinskega dela
30.10.2018

Zaključek dodatne projektne zaposlitve na področju mladinskega dela

Mladinski svet Slovenije je zaposlil projektnega delavca. S tem je Mladinski svet Slovenije pridobil dodatnega mladinskega delavca ter okrepil delo na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju in zaposlovanja mladih.

Projektni sodelavec je deloval na področju mladinskega dela ter raziskovanja položaja mladih v Sloveniji. V sklopu dodatne zaposlitve smo uspeli prepoznati s pomočjo analize številne izzive s katerimi se mladi srečujejo pri odraščanju in pri vstopu na trg dela. Poleg tega, smo zbrali zanimive ideje, kako mladim zagotoviti enostavnejši prehod v odraslost. Projektni sodelavec je v preteklem letu sodeloval pri predstavljanju ključnih idej za povečano zaposlovanje mladih in lažji prehod mladih v odraslost odločevalcem, političnim strankam ter zainteresiranim mladinskim organizacijam. Z dodatno zaposlitvijo smo v preteklem letu okrepili delo na raziskovanju mladinskega dela in političnih kampanjah.

Projektni sodelavec je v torek, 30. oktobra 2018, izvedel širšo razpravo na temo zaposlovanja mladih ter o pričakovanjih mladih od trga dela. Razpravljali smo o izzivih s katerimi se mladi soočajo pri vstopu na trg dela ter kakšna pričakovanja imajo mladi o trgu dela. Skozi razpravo smo zbrali številne kvalitativne informacije o položaju mladih na trgu dela, ki nam bodo služile za podkrepitev anketne oziroma kvantitativne raziskave o pričakovanjih mladih od trga dela. Razpravljali smo o do sedaj zbranih kvantitativnih podatkih o pričakovanjih mladih od trga dela. S predstavniki mladinskih organizacij smo razpravljali o vrednotah mladih, o pričakovanjih mladih glede vrednot in kompetenc na trgu dela, o željah mladih po delu v tujini ter o pričakovanjih mladih glede upokojitve.

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Rezultat operacije Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju je zaposlitev mladinskega delavca za dodatni mesec.  Več informacij o službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je dostopnih na spletni povezavi http://www.eu-skladi.si/.

 

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.