Domov Youth Intergroup v Evropskem parlamentu
12.11.2014

Youth Intergroup v Evropskem parlamentu

Sredi meseca oktobra smo vse evropske poslance iz Slovenije pozvali, da podprejo ustanovitev posebnega delovnega telesa, t.i. medskupine, za področje mladine (Youth Intergroup). Medskupina je delovala že v prejšnjem sklicu Evropskega parlamenta.

 

Medskupina za področje mladine predstavlja prostor, ki ga evropski poslanci in predstavniki mladih ter mladinskih organizacij, izkoristijo za razpravo in reševanje problemov, s katerimi se soočamo mladi. Tako je medskupina v prejšnjem sklicu Evropskega parlamenta izpostavila pomen močnejšega Jamstva za mlade in poudarila potrebo po večji participaciji in vključevanju mladih v družbo. Veliko pa je prispevala tudi na področju vključevanja mladinskih organizacij in mladih v dejavnosti in dogodke Evropskega parlamenta.

 

Izmed slovenskih evroposlancev so ustanovitev Medskupine za področje mladine podprli:

Tanja Fajon (S&D/SD)

Lojze Peterle (ELS/NSi)

Igor Šoltes (Zeleni/Verjamem)

Romana Tomc (ELS/SDS)

Ivo Vajgl (ALDE/DeSUS)

Milan Zver (ELS/SDS)

 

Naše krovna evropska organizacija, Evropski mladinski forum, nam je sporočila, da je iniciativa za ustanovitev Medskupine za področje mladine dobila zadostno podporo evropskih poslancev. Dokončno odločitev o ustanovitvi medskupine bodo 26. novembra 2014 sprejele politične skupine v Evropskem parlamentu.

 

Mladinski svet Slovenije se zahvaljuje vsem evropskim poslancem iz Slovenije, ki so podprli ustanovitev Medskupine za področje mladine (Youth Intergroup), in s tem pokazali pripravljenost za dialog in reševanje problemov mladih.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.