Domov Vprašalnik na temo duševnega zdravja mladih
30.10.2019

Vprašalnik na temo duševnega zdravja mladih

Duševno zdravje je tesno povezano s telesnim zdravjem in skupaj omogočata, da posameznik dosega svoje potenciale ter se razvija na osebnem in družbenem nivoju. Na Mladinskem svetu Slovenije ugotavljamo, da je področje duševnega zdravja med mladimi premalo raziskano, zato smo pripravili vprašalnik, s katerim želimo izvedeti, ali se v organizacijah na kakršenkoli način srečujete s področjem duševnega zdravja oz. duševnih težav med mladimi.

Vprašalnik je namenjen vsem organizacijam, ki pri svojem delovanju vključujete mlade v starosti 15 do 29 let (ne glede na to, če vključujete tudi druge starostne skupine). Prosimo, da vprašalnik izpolni polnoletni predstavnik organizacije, ki dela z mladimi in dobro pozna delovanje in aktivnosti organizacije; pri izpolnjevanju pa naj se po potrebi posvetuje tudi z drugimi. Nekatera vprašanja so odprtega tipa in namenoma nismo želeli ponuditi odgovorov, saj želimo pridobiti čim bolj pristne in realne odgovore. Napačnih odgovorov ni.

Izpolnjevanje vprašalnika traja okvirno 10 minut. Prosimo, da ga izpolnite najkasneje do petka, 13. decembra 2019 (rok je bil preložen s prvotno 1.12.). Podatki iz vprašalnika bodo služili za pripravo analize in nadaljnjih dokumentov, ki jih bomo na Mladinskem svetu Slovenije uporabili pri zagovorništvu mladih na področju duševnega zdravja. Rezultati analize bodo tudi javno predstavljeni, predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Za dodatna pojasnila se obrnite na tanja.baumkirher@mss.si

Za izpolnjevanje vprašalnika in vaš dragocen prispevek na tem področju se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo!

In še enkrat: povezava na vprašalnik.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.