Domov Vabimo: Spletno usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah
29.01.2021

Vabimo: Spletno usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah

Te zanima pridobivanje znanj na področju vodenja projektov in organizacij? Kako komunicirati z javnostmi, pridobivati sredstva, in voditi prostovoljce?

Prevzemaš vodstveno funkcijo ali si želiš postati menedžer v mladinski organizaciji, pa bi ti koristila dodatna znanja?

Si želiš omogočiti svoji organizaciji, da pridobi mladinskega menedžerja?

Potem te vabimo na tradicionalno intenzivno 4-dnevno usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah, ki bo letos potekalo na spletu dva torka in dve soboti v marcu (9., 13., 16. in 20. marec). V vmesnem času bodo udeleženci opravili tudi nekaj dodatnih nalog v manjših skupinah ali v obliki individualnega dela.

Torek, 9. marec Torek, 16. marec
9:00 – 12:00 9:00 – 12:00
16:00 – 19:15 16:00 – 19:15
Sobota, 13. marec Sobota, 20. marec
9:00 – 12:00 9:00 – 12:00
16:00 – 19:15 16:00 – 19:00

Namen usposabljanja je usposobiti izkušene mladinske voditelje za odgovorno prevzemanje vodstvenih funkcij v mladinskih organizacijah. Usposabljanje za menedžerje je namenjeno tistim, ki opravljajo vodstvene vloge v mladinskih organizacijah ali se na to vlogo šele pripravljajo. Vodstvena vloga ne pomeni nujno ožjega vodstva v organizaciji, lahko gre tudi za vodenje lokalne enote ali druge delovne skupine.

Od udeležencev usposabljanja pričakujemo samoiniciativnost ter zavzetost za sodelovanje. Vsebine bodo podane z uporabo aktivnih spletnih metod dela, ki zahtevajo vključevanje udeležencev. Kasneje obstaja možnost mentorstva pri izvajalcih usposabljanja. Usposabljanje se šteje za opravljeno, če je posameznik prisoten na vsaj 90 % vsebin.

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati udeleženci

 • starost nad 18 let,
 • izkušnje z vodenjem skupin mladih in/ali izkušnje z vodenjem mladinskih projektov,
 • interes za opravljanje aktivne menedžerske vloge v lastni organizaciji ali na MSS,
 • zaželena je udeležba prijavitelja/-ice na kakšnem usposabljanju mladinskih voditeljev.

Na spletno usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah se prijavite z izpolnjeno elektronsko prijavnico, ki je dostopna na tej povezavi. Prijavnico izpolnite najkasneje do ponedeljka, 22. februarja 2021.

Tehnični podatki

 • Obvezna uporaba kamere, mikrofona in računalnika.
 • Miren kotiček za delo, kjer ne bo zunanjih motenj.
 • Zoom (brezplačni) uporabniški račun (usposabljanje bo potekalo preko aplikacije Zoom).
 • Usposabljanje za menedžerje bomo začeli v četrtek, 9. marca, zjutraj in zaključili v soboto, 20. marca 2021, v popoldanskih urah.

Cena

Polna (neprofitna) cena usposabljanja na udeleženca je 300 EUR. Za namen razvoja kvalitetnega kadra mladinskih delavcev in vodij mladinskih organizacij v Sloveniji MSS s subvencijo omogoča nižje plačilo usposabljanja motiviranim udeležencem pod pogoji, da so:

 • člani/-ce organizacij članic MSS in njihovih lokalnih enot: 30 EUR (-90%),
 • člani/-ce mladinskih svetov lokalnih skupnosti: 30 EUR (-90%),
 • člani/-ce drugih mladinskih organizacij in organizacij za mlade: 60 EUR (-80%).

Za določeno subvencijo s strani MSS se lahko dogovorimo tudi z ostalimi prijavljenimi po predhodnem dogovoru. Za individualni dogovor glede višine cene usposabljanja nam pišite na koordinator.bt@mss.si.

Navedene cene so končni zneski za plačilo za posameznega udeleženca. Vsak udeleženec bo prejel tudi prenovljen Priročnik za menedžerje.

Prijavljenim na usposabljanje, ki se usposabljanja iz osebnih razlogov ne bodo udeležili in odjavljenim po 30. februarju 2021, bo izdan račun v polni vrednosti usposabljanja. Za upravičeno odsotnost se šteje zdravniško potrdilo ali izjemne nepredvidljive okoliščine.

Urnik usposabljanja je intenziven in poteka skozi ves dan vse štiri dni, zato usklajevanje z drugimi obveznostmi te dni za udeležence ni mogoče.

O izbiri kandidatov boste obveščeni po elektronski pošti najkasneje do srede, 24. februarja 2021.

Datoteke - prenesi na klik

Vabilo_Usposabljanje-za-menedzerje.pdf
310.685 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.