Domov VABILO: neformalno izobraževanje v spletnem okolju – spletna delavnica
18.11.2020

VABILO: neformalno izobraževanje v spletnem okolju – spletna delavnica

Mladinski svet Slovenije organizira spletno delavnico za trenerje o neformalnem izobraževanju v spletnem okolju, ki bo potekala v dveh delih v torek, 8. decembra, in četrtek, 10. decembra, popoldne.

S spremenjenimi razmerami zaradi epidemije COVID-19 in novim načinom dela, ki zahteva predvsem izvajanje aktivnosti po spletu, se je pojavila potreba po izobraževanju in izpopolnjevanju trenerjev in izobraževalcev o pripravi in izvajanju neformalnega izobraževanja v spletnem okolju. Odločili smo se, da se na te potrebe v sektorju odzovemo in pripravimo koncept za digitalne izobraževalce. Namen delavnice je opolnomočenje in podpora trenerjem pri kvalitetnem izvajanju neformalnega izobraževanja v spletnem okolju. Delavnica je namenjena trenerjem v bazenu trenerjev MSS, a jo odpiramo tudi za trenerje organizacij članic MSS in druge trenerje in izobraževalce, ki se ukvarjajo s podobnimi izzivi in se jim zdi nadgradnja znanja na tem področju pomembna.

Osnovni cilji delavnice so, da trenerji poglobljeno razumejo:

  • osnovne zakonitosti neformalnega izobraževanja v spletnem okolju;
  • razlike med neformalnim izobraževanjem po spletu in v živo;
  • prednosti in slabosti neformalnega izobraževanja v spletnem okolju;
  • različne dobre prakse na tem področju;
  • pregled o možnostih, ki jih ponujajo obstoječe spletne rešitve za namen optimizacije neformalnega izobraževanja v spletnem okolju.

Delavnica bo potekala po spletu v dveh popoldanskih sklopih v torek, 8. decembra, in četrtek, 10. decembra, od 16:00 do 20:00.

Prijave zbiramo do 29. novembra na elektronski prijavnici. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Za več informacij smo vam na voljo na sara.sirnik@mss.si.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.