Domov Vabilo v Klub mladih svetnic in svetnikov Slovenije (KMSSS)
06.03.2019

Vabilo v Klub mladih svetnic in svetnikov Slovenije (KMSSS)

Na Mladinskem svetu Slovenije pozdravljamo iniciativo Inštituta za mladinsko politiko o ustanovitvi Kluba mladih svetnic in svetnikov Slovenije in se pridružujemo aktivnostim, ki jih klub ponuja, saj menimo, da lahko s povezovanjem dosegamo boljše rezultate.

Čestitamo vsem mladim svetnicam in mladim svetnikom za izvolitev v občinski/mestni svet. O pomembnosti vašega rezultata priča že podatek, da je v Sloveniji le 5 % mladih, ki so bili izvoljeni v občinske oz. mestne svete in tako aktivno sooblikujejo lokalno skupnost, v kateri živijo. Inštitut za mladinsko politiko in Mladinski svet Slovenije vam želimo uspešno delo. Verjamemo, da bo tudi vaše delo pripomoglo k temu, da bo vaša občina mladim prijaznejša, zato vas vabimo, da postanete član Kluba mladih svetnic in svetnikov Slovenije (KMSSS).

Klub mladih svetnic in svetnikov Slovenije združuje občinske in mestne svetnice in svetnike iz vse Slovenije, ki so bili v letu izvolitve stari do vključno 29 let, njegov namen pa je izmenjava izkušenj in primerov dobrih praks na področju lokalne mladinske politike, strokovna podpora mladim svetnikom in druženje mladih svetnikov iz vse Slovenije.

Prvo srečanje članov KMSSS bo 21. marca 2019, ob 16.30 v Domžalah (Hotel Ambient, Aškerčeva ulica 6a, Domžale). Vabilo in program najdete spodaj.

Kaj mi KMSSS ponuja?

Članstvo v KMSSS vam omogoča koriščenje storitev oz. udeležbo na dogodkih, ki jih ponuja Inštitut za mladinsko politiko in so namenjeni članom kluba – mladim občinskim svetnicam in svetnikom:

  • Uvodno srečanje članov KMSSS-ja, namenjeno spoznavanju novoizvoljenih mladih občinskih svetnikov, predstavitvi delovanja kluba in seznanitvi z izbranimi dobrimi praksami lokalne mladinske politike v posameznih občinah. Uvodno srečanje bo potekalo v četrtek, 21. marca 2019, ob 16.30 v Domžalah (Hotel Ambient, Aškerčeva ulica 6a). Vabilo in program v prilogi.
  • Eno celodnevno srečanje kluba letno, namenjeno izobraževanju in razpravi o aktualnih temah na področju lokalne mladinske politike, ki se zaključi z neformalnim turističnim druženjem v eni izmed naših občin. Srečanje bo predvidoma potekalo vsako leto v drugi občini, predvidoma prvo soboto v oktobru.
  • Eno poldnevno izobraževalno srečanje letno na temo lokalnih mladinskih politik. Srečanje se bo predvidoma odvilo enkrat letno v zimskem času na lokacijah osrednje Slovenije.
  • Spletni mesečni vestnik, ki vas enkrat mesečno obvešča o aktualnih temah in dogodkih na področju mladine na lokalni in nacionalni ravni, vam postreže z inovativnimi praksami na področju (lokalne) mladinske politike, vam ponudi alternativne poglede na izzive mladinske politike ter vam predstavi zgodbe uspešnih mladih politikov.
  • Strokovno podporo pri razvoju lokalne mladinske politike v vaši občini, ki jo nudi Inštitut za mladinsko politiko.
  • Izmenjavo izkušenj in povezovanje mladih občinskih svetnikov iz vseh slovenskih občin.

Kakšne so moje obveznosti do kluba?

Člani KMSSS-ja boste na prvem srečanju oblikovali Poslovnik o delovanju kluba, s čimer boste tudi določili morebitne naloge članov kluba.

Kako se včlanim in koliko znaša članarina?

Včlanite se tako, da izpolnite priloženo Pristopno izjavo in jo pošljete na Inštitut za mladinsko politiko, Cesta IV. Prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina do ponedeljka, 11. marca 2019. Članstvo v KMSSS je brezplačno.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št. 040 475 677 (Nina Bavčar Čargo) ali na elektronskem naslovu: nina.cargo@institut-imp.si.

Vabilo v KMSSS

Vabilo na ustanovno srečanje

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.