Domov Vabilo: Premislimo mladinski dialog
09.12.2020

Vabilo: Premislimo mladinski dialog

Dr. Tomaž Pušnik: Premislimo Mladinski dialog

torek, 15. december, ob 17.00

(spletni dogodek: https://us02web.zoom.us/j/83084470042?pwd=blNUd1U2SVFhNGJ5Mlg5VjZkb1FkZz09)

 

Vabimo vas na spletno predavanje z naslovom Premislimo mladinski (strukturirani) dialog, ki bo potekalo v torek, 15 decembra, ob 17. uri preko spletne aplikacije Zoom. V predavanju bo dr. Tomaž Pušnik predstavil rezultate raziskovanja strukturiranega dialoga, ki je danes prevladujoče predstavljen kot najpomembnejši mehanizem politične participacije mladih v Evropski uniji. 

V prvem delu bodo predstavljeni zgodovinski konteksti vpeljevanja dialogov z mladimi v EU, ki so pomembno vplivali na njihovo izvajanje kot ga poznamo danes. Drugi del bo namenjen osvetlitvi izvajanja strukturiranega dialoga v Sloveniji in na ravni Evropske unije, ki je plod opazovanja z udeležbo in intervjujev z izvajalci ter udeleženci dogodkov v sedmem ciklu strukturiranega dialoga na lokalni, nacionalni in EU ravni. Tretji del pa bo namenjen diskusiji in skupnemu premisleku o vlogi in pomenu mladinskega dialoga danes.

Dr. Tomaž Pušnik je raziskovalec na Centru za politično teorijo, Fakultete za družbene vede. Raziskovalno se ukvarja z različnimi vidiki mladinskih politik, med drugim s priznavanjem neformalnega izobraževanja, politično participacijo in mobilnostjo mladih. V doktorskem projektu pa se je osredotočil  na preučevanje dialogov z državljani v Evropski uniji s poudarkom na študiji primera Strukturiranega (zdaj Mladinskega) dialoga mladih in političnih predstavnikov.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.