Domov VABILO: Predavanje dr. Mateje Sedmak o migracijah ter predstavitev izr. prof. dr. Andreja Natererja o izsledkih projekta PreseNEETi se!”
20.11.2023

VABILO: Predavanje dr. Mateje Sedmak o migracijah ter predstavitev izr. prof. dr. Andreja Natererja o izsledkih projekta PreseNEETi se!”

Spoštovani,

dne 27. novembra ob 13h vas vabimo na on-line predavanje prof. dr. Mateje Sedmak, znanstvene svetnice iz Inštituta za družboslovne študije, Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, ki nam bo predstavila kompleksno problematiko migracij in integracije otrok in mladostnikov v države prihoda, s posebnim poudarkom na situaciji v Sloveniji.

Po predavanju bo MSS predstavil še projekt PreseNEETi se!, ki se prav tako ukvarja z eno od ranljivih skupin mladih (Not Employed, in Education or Training = NEET). Izsledki raziskave kažejo, da je status NEET pogosto tesno povezan s slabšim socio-ekonomskim ozadjem, le-to pa je še posebej pogosto pri (nekaterih) skupinah priseljencev/migrantov. V predstavitev bo vključen projektni partner z Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Andrej Naterer, ki bo predstavil izsledke projekta oziroma dvotirne mentorske sheme, ki se je izvajala v okviru projekta. Za namene poročanja in izdelave zaključkov posveta, bomo predstavitev tudi zvočno posneli.

V spodnji povezavi, vam pošiljamo povezavo na dogodek:
https://us02web.zoom.us/j/89387475413?pwd=MDBBR2lVVHg0TkpOczB3QUhtUjNodz09

Vljudno vabljeni!

Vabilo 27.11.2023 (2) (1)

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.