Domov Vabilo: Povezujemo 2023 – usposabljanje za zamejske mladinske organizacije in ml. org. iz Slovenije
02.11.2023

Vabilo: Povezujemo 2023 – usposabljanje za zamejske mladinske organizacije in ml. org. iz Slovenije

Mladinski svet Slovenije, krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, v sodelovanju z in ob podpori Slovenskega kulturnega društva Gorski Kotar, Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urada RS za mladino, v sklopu projekta »Povezujemo 2023« organizira mednarodno usposabljanje za zamejske mladinske organizacije, mladinske svete lokalnih skupnosti in druge mladinske organizacije, ki bo potekalo od petka, 10. novembra 2023, do nedelje, 12. novembra 2023, v Trstu v Italiji.

Z usposabljanjem bomo pričeli v petek popoldan, predvidoma ob 16.30.

Usposabljanje je namenjeno mladim, ki aktivno delujejo ali imajo namen aktivno se vključiti v delo mladinskih organizacij v zamejstvu in v Sloveniji ter mladinskih svetov lokalnih skupnosti in mladinskim organizacijam iz Slovenije. Osrednje teme letošnjega usposabljanja bodo: javno nastopanje in komunikacija, s poudarkom na izpopolnjevanju idej udeležencev za projekte.

 

Petek bo posvečen predvsem spoznavanju med udeleženci in njihovih organizacij.  V soboto se boste seznanili z orodji ter metodami za javno nastopanje in komuniciranje, zunanjo in notranjo komunikacijo v organizacijah, krizno komunikacijo, tipi govorov in vlog in podobno. Pripravili boste tudi krajše verzije komunikacijskih načrtov in se v nedeljo preizkusili z javnim nastopanjem v slovenščini pred ostalimi udeleženci. Trenerji vas bodo podali povratne informacije za izboljšanje javnega nastopanja. Na usposabljanju se bo pripravilo tudi načrta za delo ali komunikacijo, ki bodo uporabni za mladinske organizacije in nadaljnje delo. V kolikor bi več udeležencev želelo izpopolnjevati projektno idejo namesto komunikacijskega načrta, bomo odprli tudi to možnost.

 

Projekt Povezujemo je namenjen utrjevanju in povezovanju zamejskih mladinskih organizacij, mladinskih organizacij iz Slovenije in mladinskih svetov lokalnih skupnosti, prenosu dobrih praks ter zagotovitvi strokovne podpore za rast in razvoj mladinskega sektorja zunaj meja Slovenije ter v Sloveniji. Mednarodno usposabljanje 2023 v okviru projekta »Povezujemo 2023« ima za cilj ustvariti prostor oz. stičišče za mlade Slovence in mladinske organizacije v zamejstvu ter v Sloveniji, kjer lahko slednji razvijajo in ohranjajo narodno, jezikovno ter kulturno identiteto, se medsebojno povezujejo in delijo dobre prakse ter vzdržujejo svoje članstvo z Republiko Slovenijo, kot tudi krepijo dejavnosti mladih in za mlade.

 

 

Stroški udeležbe

Organizator bo kril udeležencem stroške nastanitve in prehrane.

Za prevoz poskrbijo udeleženci sami.

 

Prijave na usposabljanje

Na usposabljanje se prijavite z izpolnjenim elektronskim obrazcem.

Prijave zbiramo do vključno srede, 8. novembra 2023.

 

Dodatne informacije bomo izbranim udeležencem poslali naknadno po e-pošti. 

 

Za vprašanja ali pojasnila nam pišite na dominik.derencin@mss.si.

 

Vljudno vabljeni!

 

                

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.