Domov Vabilo: Povezujemo 2022 – usposabljanje za zamejske mladinske organizacije, MSLS in ml. org. iz Slovenije
04.10.2022

Vabilo: Povezujemo 2022 – usposabljanje za zamejske mladinske organizacije, MSLS in ml. org. iz Slovenije

Mladinski svet Slovenije, krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, v sodelovanju in ob podpori Kluba slovenskih študentk in študentov Gradec, Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urada RS za mladino, v sklopu projekta »Povezujemo 2022« organizira študijski obisk in mednarodno usposabljanje za zamejske mladinske organizacije, mladinske svete lokalnih skupnosti in druge mladinske organizacije, ki bo potekalo od petka, 11. novembra 2022, in do nedelje, 13. novembra 2022, v Gradcu v Avstriji.

Z usposabljanjem bomo v Gradcu pričeli v petek popoldan. Z mladinskimi sveti lokalnih skupnosti in mladinskimi organizacijami iz Slovenije se bomo odpravili proti Gradcu v petek. Skupni prevoz iz Ljubljane bo zagotovljen.

Usposabljanje je namenjeno mladim, ki aktivno delujejo ali imajo namen aktivno se vključiti v delo mladinskih organizacij v zamejstvu in v Sloveniji ter mladinskih svetov lokalnih skupnosti in mladinskim organizacijam iz Slovenije. Osrednje teme letošnjega usposabljanja bodo: aktivno vključevanje mladih v organizacije, uporaba digitalnih orodij za interaktivna srečanja prek spleta ter projektno delo, s poudarkom na izpopolnjevanju idej udeležencev za projekte.

 

Petek bo posvečen predvsem spoznavanju med udeleženci in teoretičnemu delu. Spoznali boste načine za motivacijo in aktiviranje mladih za delo v mladinskih organizacijah ter kako razviti projektno idejo ali idejo za letni načrt na višjo raven. V soboto se boste seznanili z orodji ter metodami za pripravo in izvedbo interaktivnih sestankov, konferenc in druženj prek spleta. S temi vsebinami želimo ponuditi pomoč pri odpravi posledic korone in ponovno aktivirati večje število mladih za participacijo v ml. organizacijah. Sobota bo bila tudi namenjena projektnemu delu ter bo osredotočena na praktično pripravo projektov. Spoznali boste pripravo projektov od ideje do izvedbe. Udeležencem priporočamo, da na usposabljanje pridejo z že obstoječimi projektnimi idejami ali projekti, ki jih bodo lahko na usposabljanju izpopolnili in jim dodali kreativne vsebine. Projekti se bodo pripravljali v skupinah, potem pa bodo skupine predstavile napisane projekte vsem udeležencem in prejele povratne informacije in ideje s strani vseh udeležencev, s čimer želimo zagotoviti prenos idej in dobrih praks.

 

Projekt Povezujemo 2022 je namenjen utrjevanju in povezovanju zamejskih mladinskih organizacij, mladinskih organizacij iz Slovenije in mladinskih svetov lokalnih skupnosti, prenosu dobrih praks ter zagotovitvi strokovne podpore za rast in razvoj mladinskega sektorja zunaj meja Slovenije ter v Sloveniji. Mednarodno usposabljanje 2022 v okviru projekta »Povezujemo 2022« ima za cilj ustvariti prostor oz. stičišče za mlade Slovence in mladinske organizacije v zamejstvu ter v Sloveniji, kjer lahko slednji razvijajo in ohranjajo narodno, jezikovno ter kulturno identiteto, se medsebojno povezujejo in delijo dobre prakse ter vzdržujejo svoje članstvo z Republiko Slovenijo, kot tudi krepijo dejavnosti mladih in za mlade.

 

 

Stroški udeležbe

Organizator bo kril udeležencem stroške nastanitve in prehrane.

 

Prijave na usposabljanje

Na usposabljanje se prijavite z izpolnjenim elektronskim obrazcem.

Prijave zbiramo do vključno srede, 9. novembra 2022.

 

Dodatne informacije bomo izbranim udeležencem poslali naknadno po e-pošti. 

 

Za vprašanja ali pojasnila nam pišite na dominik.derencin@mss.si.

 

Vljudno vabljeni!

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.