Domov Državljanski prostori za mlade – posvet mladinskega sektorja
04.03.2021

Državljanski prostori za mlade – posvet mladinskega sektorja

Kako lahko podpremo mlade pri aktivni participaciji in vzpostavimo mehanizme in prostor za aktivno državljanstvo? Kako lahko sektor in država podprejo demokratične prostore za razpravo, dialog in aktivno participacijo mladih? Kaj je potrebno zato zagotavljati?

Vabimo vas na posvet mladinskega sektorja o prostoru za aktivno državljanstvo, ki je namenjen raziskovanju in definiranju državljanskih prostorov za mlade sedaj in v prihodnosti.

Kot iztočnica nam bo služil 9. evropski cilj mladih ‘Prostor in participacija za vse’, ki nam bo v pomoč pri iskanju skupnega mnenja slovenskega mladinskega sektorja za namene zagovarjanja na aktivnostih predsedovanja in na Evropski mladinski konferenci.

V prvem delu posveta bomo skupaj raziskovali primere dobrih praks participacije mladih v mladinskem sektorju, nato pa se bomo posvetili  državljanskim prostorom ter vlogi države in sektorja pri zagotavljanju teh prostorov in nudenju podpore mladim pri sooblikovanju državljanskih prostorov.

Posvet bo potekal 17. marca 2021 med 10.00 in 13.00 na Zoomu. Rok za prijave je 14. marec.

Prijave sprejemamo na prijavnem obrazcu.

Vabljeni!

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.