Domov Vabilo na predstavitev priložnosti Erasmus+ programa za organizacije
16.09.2022

Vabilo na predstavitev priložnosti Erasmus+ programa za organizacije

Na Mladinskem svetu Slovenije in Movit-u vabimo vse mladinske organizacije, lokalne mladinske svete in organizacije za mlade na spletni dogodek, kjer bomo predstavili priložnosti za lokalne mladinske organizacije znotraj Erasmus+ programa in odgovorili na naslednja vprašanja:

  • Kako lahko Erasmus+ aktivnosti udejstvovanja mladih podprejo delovanje mladinskih organizacij?
  • Kaj je evropski mehanizem mladinskega dialoga? Kaj so njegovi elementi in kako ga izvajati v lokalnih okoljih mladinskih organizacij?
  • Kako lahko Erasmus+ AUM finančno podpre mladinski dialog in mladinske organizacije?

 

Dogodek bo potekal v četrtek, 22. septembra 2022, ob 17. uri, na Zoom-u.

 

Vse zainteresirane vljudno vabimo, da izpolnijo prijavnico. Prijavljenim bomo naknadno poslali povezavo do dogodka. Prosimo, da prijavnico izpolnite do srede, 21. septembra 2022 do 12. ure.

 

Kaj so aktivnosti udejstvovanja mladih?

Ta akcija predstavlja aktivnosti izven formalnega izobraževanja in usposabljanja, ki spodbujajo participacijo mladih v demokratičnem življenju v Evropi. Projekti so lahko lokalni, nacionalni ali transnacionalni, izvedeni s strani neformalnih skupin ali mladinskih oziroma v mladinsko delo vpetih organizacij. Vse aktivnosti udejstvovanja mladih morajo vsebovati evropsko dimenzijo, ne glede na raven izvajanja. Vir tem in prednostnih usmeritev naj predstavlja kontekst mladinskega dialoga EU ter Cilji mladih, kjer so predstavljena medsektorska področja, ki vplivajo na življenje mladih. Hkrati pa so rezultati iz aktivnostih participacije mladih lahko uporabljeni kot prispevek v nadaljnjih fazah mladinskega dialoga EU.

Možne so različne oblike aktivnosti in dogodkov: konzultacije, delavnice, debate, posvetovanja, kampanje ozaveščanja, igre vlog, simulacije, usposabljanja, srečanja, informativni dogodki ter tudi različne oblike spletnih interakcij med mladimi in političnimi odločevalci.

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu!

 

Datoteke - prenesi na klik

Vabilo_AUM-in-MD.pdf
198.185 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.