Domov Vabilo na letno konferenco za občine: Mladost je norost, po občini skače, kjer je most
23.10.2020

Vabilo na letno konferenco za občine: Mladost je norost, po občini skače, kjer je most

Županje in županiobčinske svetnice in svetniki ter uslužbenke in uslužbenci občin, ki se pri svojem delu ukvarjate s področjem mladine in družbenih dejavnosti,

vabljeni na letno nacionalno konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most,

ki bo potekala v sredo, 11. novembra 2020, od 9.00 do 15.00

v digitalni obliki.

Gostiteljica konference je Mestna občina Novo mesto; konferenca bi namreč morala potekati v Novem mestu, vendar je bila zaradi epidemije prestavljena v digitalno obliko.

Konferenca je namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter mreženju predstavnikov občin, medsebojnemu povezovanju in izmenjavi dobrih praks.

Tema letošnje konference je: KAJ LAHKO NAREDIMO ZA VEČ PARTICIPACIJE MLADIH?

Poudarki konference:

  • Prof. dr. Tomaž Deželan (Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani) bo postavil pod vprašaj pregovorno odtujenost današnje generacije mladih ter ponudil razloge in načine za njihovo vključevanje v javno življenje.
  • Predstavniki občin in njihovih partnerjev bodo delili primere praks, kjer so občine uspešno nagovorile mlade in jih spodbudile k sodelovanju.
  • Udeleženci bodo na delavnici v manjših skupinah razmislili o viziji participacije mladih v svojih skupnostih v prihodnjih letih.
  • Ponudili bomo vpogled, kaj se je zgodilo na področju partnerstva Europe Goes Local in lokalnega mladinskega dela od lanske konference do danes in preverili, kako naprej.

Vabilo na dogodek s podrobnejšimi informacijami lahko najdete priponki pod tem besedilom.

Prijave zbiramo prek elektronskega obrazca. Rok za prijavo je 3. november 2020.

Dogodek bi radi oblikovali z vami! – Predstavniki občin in njihovih partnerjev bodo delili primere praks in projektov, v katerih so uspešno nagovorili mlade in jih spodbudili k sodelovanju. Če menite, da imate takšno zanimivo prakso ali projekt, in bi ga predstavili v krogu manjše skupine, ste vabljeni, da se nam oglasite do 30. oktobra 2020 na naslov info@movit.si.

Sodelujoči partnerji: Zavod MOVITUrad Republike Slovenije za mladinoMladinska mreža MaMaMladinski svet SlovenijeObčina BrežiceMestna občina Novo mesto in Mestna občina Ljubljana.

Če imate kakršnakoli vprašanja nam pišite na dominik.derencin@mss.si.

Datoteke - prenesi na klik

EGL_konf_2020_vabilo-1.pdf
4.708 MM
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.