Domov Vabilo na konferenco Participacija otrok in mladostnikov
28.10.2014

Vabilo na konferenco Participacija otrok in mladostnikov

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije, Zveza prijateljev mladine Slovenije in ZIPOM (Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov) pri ZPMS ter Dijaška organizacija Slovenije vas ob 25. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah

v sodelovanju z Državnim zborom

vabimo na konferenco

 

PARTICIPACIJA OTROK IN MLADOSTNIKOV,

ki bo v četrtek, 13. novembra 2014, od 9. do 17. ure

v veliki dvorani Državnega zbora,

Šubičeva 4, Ljubljana.

 

S konferenco želijo prek dialoga z udeleženci spodbuditi razpravo o sedanji ravni in nadaljnjem razvoju participacije otrok in mladostnikov v družbi, ki je bistvenega pomena za razvoj demokracije.

 

Na konferenci bodo sodelovali predstavniki otroških parlamentov in Dijaške organizacije Slovenije iz vseh slovenskih regij, predstavniki organizacij članic Mladinskega sveta Slovenije, nevladnih organizacij s področja otrokovih pravic ter predstavniki državnih organov, poslanke in poslanci Državnega zbora ter predstavniki strokovne javnosti.

 

Vabilo, prijavnica ter ključni dokumenti in publikacije na temo participacije mladih so dosegljivi na spletni strani http//www.varuh-rs.si. Prosimo vas, da udeležbo potrdite z izpolnjeno prijavnico, ki jo pošljete do četrtka, 6. 11. 2014, na elektronski naslov: petra.zega@zpms.si ali na faks št. 01 23 96 722.

 

Dnevni red konference

Nekatera vprašanja, ki bodo obravnavana na konferenci

 

Vljudno vabljeni!

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.