Domov Vabilo: EU dialog s komisarko Violeto Bulc
08.04.2015

Vabilo: EU dialog s komisarko Violeto Bulc

Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirajo strateški dialog z evropsko komisarko, mag. Violeto Bulc. Tovrstne dialoge Evropska komisija prireja po vsej Evropski uniji.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na EU Si ti dialogu:
»Dialog z evropsko komisarko Violeto Bulc«

v petek, 8. maja 2015, ob 16. uri 
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana.

 

Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirajo strateški dialog z evropsko komisarko, mag. Violeto Bulc. Tovrstne dialoge Evropska komisija prireja po vsej Evropski uniji.

 

Dialog v Ljubljani bo hkrati osrednji dogodek Evropskega tedna mladih, ki bo potekal med 27. aprilom in 10. majem 2015, in je namenjen razpravi o prihodnosti mladih in njihovemu položaju v družbi. Rezultate bomo uporabili kot del procesa strukturiranega dialoga med mladimi in odločevalci – gre za inštrument, s katerim se mladi aktivno vključujejo v dialog z odločevalci na lokalni, nacionalni ali evropski ravni.

 

Izkoristite priložnost, da evropski komisarki predstavite svoje videnje naše skupne prihodnosti ali zastavite vprašanje o tematikah, ki so pomembne za našo prihodnost. Zaradi časovne omejitve smo opredelili osrednje tematike, ki so uvrščene tudi med prioritete Evropske komisije.

 

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti:

– zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta  (nove naložbe, gospodarska rast, zeleno   gospodarstvo, uresničevanje kreativnih idej in spodbujanje inovativnosti)
– trajnostno mobilnost (problem preobremenjenosti cestnega in zračnega prometa)
– in prihodnost EU (enak dostop do koriščenja pravic in aktivno vključevanje v družbo skozi programe    in politike EU, ovire pri čezmejni mobilnosti, poklici, veščine in storitve prihodnosti v EU).

 

Dialog bo povezoval Igor E. Bergant, voditelj RTV Slovenija.

 

Pomembno vlogo na dogodku bodo imeli mladi. Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih je odkrivanje potencialov mladih in njihovo sodelovanje pri oblikovanju naše prihodnosti. Na dogodku bodo sodelovali tudi udeleženci iz sosednje Italije, Hrvaške in Avstrije. Tolmačenje bo zagotovljeno.

 

Dogodek bomo pričeli ob 17. uri, vendar vas prosimo, da zaradi neposrednega televizijskega prenosa dogodka, prihod v Kino Šiška načrtujete ob 16. uri. Za ogrevanje pred dogodkom bodo poskrbele mladinske organizacije. Prav tako bo poskrbljeno za prijetno druženje po dogodku. Prostor je dostopen tudi za gibalno ovirane, v kolikor imate dodatna vprašanja, nam to sporočite na naslov dialog@mreza-mama.si.

 

Dialog bo trajal 90 minut.

 

Dogodek predstavlja odlično priložnost za vzpostavljanje dialoga z odločevalci. S svojo udeležbo boste pokazali, da ste pripravljeni sodelovati v dialogu za boljši jutri in naslavljati izzive in probleme, s katerimi se soočajo mlade generacije v Sloveniji in drugod po Evropi.

 

Obvestilo o zasebnosti: Ker bo dogodek sneman, fotografiran in javno predvajan, vas vljudno prosimo, da ob prijavi navedete, če ne želite biti na nobenem posnetku. V dvorani bomo zagotovili prostor, ki bo omogočil vašo zasebnost.

 

Za dodatna vprašanja in pojasnila smo vam na voljo na dialog@mreza-mama.si ali 041 804 069. V naprej nam lahko posredujete tudi vaša vprašanja. 

 

Vabimo vas tudi k aktivnemu sodelovanju na družbenih omrežjih z uporabo hashtaga #EUdialogues.

 

V upanju na čim številčnejšo udeležbo vas lepo pozdravljamo.

 

S spoštovanjem,
Tin Kampl                                                               mag. Maja Hostnik
predsednik MSS                                                      direktorica Mreže MaMa

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.