Domov vabilo: Duševno zdravje mladih in vloga mladinskega sektorja, posvet
18.09.2020

vabilo: Duševno zdravje mladih in vloga mladinskega sektorja, posvet

Organizacijam v mladinskem sektorju

Organizacijam s področja duševnega zdravja, ki delajo z mladimi

 

Vabilo na posvet: Duševno zdravje mladih in vloga mladinskega sektorja

Mladinski svet Slovenije pripravlja posvet  z naslovom Duševno zdravje mladih in vloga mladinskega sektorja, ki bo potekal v četrtek, 8. oktobra 2020 ob 13:00,  in sicer z namenom opozoriti na ključne problematike, povezane s področjem duševnega zdravja mladih, ter oblikovati izhodišča za zagovorništvo na tem področju. Dogodek bo potekal preko spleta (Zoom), z njim pa bomo tudi obeležili Svetovni dan duševnega zdravja (ki je sicer 10. oktobra).

 

Na dogodek vabimo predstavnike organizacij, ki:

– delujejo v mladinskem sektorju in se ukvarjajo s področjem duševnega zdravja mladih (preventiva, izobraževanje, osveščanje, različne oblike pomoči itd.) ali pa šele razmišljajo o tovrstnih aktivnostih ali

– delujejo v mladinskem sektorju in zgolj opažajo duševne težave med mladimi člani oz. uporabniki organizacije in jih področje duševnega zdravja zanima ali

– delujejo na področju duševnega zdravja in se pri svojem delu srečujejo tudi z mladimi.

 

Za udeležbo na dogodku se lahko prijavite s spletno prijavnico, in sicer do vključno 1. oktobra 2020.

 

Na dogodku bomo poskusili spregovorili o pomenu duševnega zdravja mladih, problematikah na tem področju ter potencialnih rešitvah. Ob tem bomo oblikovali tematske skupine, ki se predvidene tako:  

  • POTREBE MLADIH DOSTOPNOST POMOČI (položaj mladih, potrebe po obravnavi, problem prve pomoči / intervencije, čakalne vrste itd.)
  • VLOGA IN POTREBE MLADINSKIH / NEVLADNIH ORGANIZACIJ (različne oblike dela na področju – preventiva, osveščanje, pomoč, potenciali mreženja med organizacijami ipd.)
  • DUŠEVNO ZDRAVJE IN IZOBRAŽEVALNI SISTEM (okolje srednjih šol, univerz, tveganja in potenciali)
  • DUŠEVNO ZDRAVJE MLADIH NA DELOVNEM MESTU (specifike in potrebe mladih, vloga delodajalcev ipd.)
  • JAVNE INSTITUCIJE IN NVO (vloga javnih institucij, potencial sodelovanja med šolstvom, zdravstvom in NVO, sofinanciranje NVO, formalni okvirji, zakonodaja).

 

Po potrebi – glede na vaše prijave – bomo te skupine lahko še nekoliko preoblikovali. Naj poudarimo, da se bomo osredotočali na starostno skupino od 15 do 29 let.

 

Dogodek smo sicer želeli organizirati v živo, vendar pa smo se zaradi negotovih razmer zaradi bolezni COVID-19 odločili za varnejšo opcijo. Želimo pa si, da bi se v prihodnje na tovrstnih dogodkih lahko ponovno srečali v živo.

 

Vabljeni k udeležbi!

Anja Fortuna, l.r.

predsednica MSS

 

Nassim Djaba, l.r.

podpredsednik MSS

 

Prijavnica za udeležbo se nahaja tu: https://podio.com/webforms/25172798/1857369

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.