Domov V javni obravnavi predlog Resolucije o Nacionalnem programu za mladino 2023-32
26.10.2023

V javni obravnavi predlog Resolucije o Nacionalnem programu za mladino 2023-32

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je v javno razpravo posredovalo Resolucijo o nacionalnem programu za mladino za obdobje 2023-2032.

Gre za strateški dokument, ki v 16. členu opredeljuje nacionalni program za mladino kot temeljni programski dokument. Ta v skladu s tem zakonom opredeljuje prednostne naloge in ukrepe, ki so v javnem interesu v mladinskem sektorju. ReNPM 2023–2032 usmerja mladinsko politiko na državni ravni in prispeva k načrtnemu urejanju področja, vključno s stalnim financiranjem in določanjem ukrepov oziroma vsebinskih nalog za mladinsko politiko v državi. Dodana vrednost NPM je njegova horizontalna narava, saj združuje ukrepe na področjih, ki so v pristojnosti različnih ministrstev.

Zakaj je pomembno, da se mladi odzovemo?

Javna obravnava traja do 14. novembra 2023 in nadvse pomembno je, da je v njej tudi glas mladih slišan in upoštevan. Zato bomo tudi na Mladinskem Svetu Slovenije združili mnenja, predloge in pripombe in se odzvali na predlog ReNPM 2023-32. 

Povezava do javne objave predloga ReNPM: https://e-uprava.gov.si/si/drzava-in-druzba/e-demokracija/predlogi-predpisov/predlog-predpisa.html?id=16045

Spodbujamo vas, da svoje komentarje in predloge oddate preko portala e-demokracija ali jih pošljete direktno nam, in sicer do 10. novembra 2023.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.