Domov Usposabljanje s področja človekovih pravic in sovražnega govora 2019
18.09.2019

Usposabljanje s področja človekovih pravic in sovražnega govora 2019

Mladinski svet Slovenije po vzoru uspešno izvedenih usposabljanj na temo človekovih pravic v letu 2017 in 2018 letos ponovno organizira usposabljanje s področja človekovih pravic in sovražnega govora, ki bo potekalo med 8. in 10. novembrom 2019 v Postojni.

Namen usposabljanja je krepitev kompetenc za izobraževanje za človekove pravice med mladimi in vsemi, ki delajo z mladimi, mladinskimi delavci, voditelji in trenerji. Prav tako želimo s pomočjo usposabljanja zagotoviti nadaljnje aktivnosti na področju preprečevanja sovražnega govora in diskriminacije.

Spoznali bomo priročnike Sveta Evrope:

  • COMPASS – Manual for Human Rights Education with Young People,
  • We CAN! Taking action against hate speech through counter and alternative narratives,
  • Bookmarks – A manual for combating hate speech online through human rights education.

Prijavite se lahko preko spletne prijavnice najkasneje do petka, 25. oktobra 2019. Urnik usposabljanja bo znan 5 dni pred pričetkom usposabljanja. Obvezna je 90% udeležba na usposabljanju.

Cena tridnevnega usposabljanja je 50 eur.

Z usposabljanjem bomo pričeli v petek v popoldanskih urah in zaključili v nedeljo zgodaj popoldne. Cena vključuje tudi stroške nastanitve.

Za več informacij smo na voljo na 01 425 60 55 ali na petra.miklauzic@mss.si.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.