Domov Usposabljanje in koordinacija MSLS
26.10.2020

Usposabljanje in koordinacija MSLS

V soboto, 24. oktobra 2020, smo izvedli usposabljanje za predstavnike mladinskih svetov lokalnih skupnosti in 43. koordinacijo mladinskih svetov lokalnih skupnosti.
 
Na usposabljanju smo se osredotočili na predstavitev struktur odločanja na lokalni ravni, spoznavanju procesov in učinkovitih načinov za doseganje sprememb v lokalnem okolju ter zagovorništvu, predvsem pripravi aktivistov MSLS na lokalni ravni za izvajanje zagovorništva. Na usposabljanju smo razpravljali tudi o motivaciji mladih za vključitev v organizacije članice in MSLS-je. Delili smo izzive s katerimi se MSLS-ji soočajo pri zagovorništvu in dobre prakse zagovorništva v posameznih občinah.
Usposabljanje je bilo namenjeno vsem, ki so aktivni v MSLS-jih, opravljajo vodstvene funkcije, ali se na to šele pripravljajo. Z usposabljanjem predstavnikov MSLS-jev želimo okrepiti specifična znanja in veščine, ki so potrebna za uspešno delovanje in vodenje MSLS-jev, vplivati na razvoj kadrovskega potenciala v MSLS-jih in ponuditi priložnost za strokovni napredek posameznikov, ki delujejo znotraj MSLS-jev. 
 
Na 43. koordinaciji MSLS smo se pogovarjali o aktualnih projektih, delovanju MSLS-jev v času epidemije, Nacionalnem posvetu mladinskega sektorja 2020, predsedovanju Slovenije Svetu EU in vkljčevanju MSLS-jev v proces predsedovanja Slovenije ter projektih Rastimo skupaj in Europe Goes Local. Posebno pozornost smo namenili izzivom s katerimi se MSLS-ji soočajo v času epidemije COVID-19. Pojavila se je potreba pa razvoju digitalnih orodij in razvoju kadra, ki ima specifična znanja za uporabo teh orodij. Razpravljali smo tudi o vključevanju MSLS-jev v zagovorniške kampanje s promocijo intervjujev, ki jih ustvarja MSS: mladi v času epidemije.
 
Več slik najdete tukaj:
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.