Domov URSM pričel kampanjo Zdrav pozdrav
03.12.2020

URSM pričel kampanjo Zdrav pozdrav

Kampanja Urada RS za mladino (URSM) nosi ime Zdrav pozdrav, njen glavni slogan pa je »Mladi ukrepamo«. Pravijo, da so mladi tisti, katerih življenje je epidemija s prepovedjo druženja zelo prizadela, pa vendar ne obupujejo, temveč se skušajo na najboljši mogoč način vključiti v podporo ukrepom in prilagoditi situaciji. Kljub temu da se jih pogosto krivi za nastalo situacijo, kar izhaja iz stereotipa, da so mladi neresni, neodgovorni ter ne upoštevajo pravil, pa želijo na Uradu za mladino poudariti, da so mladi »krivi po krivem« ter da kritika ne vpliva pozitivno na njihovo duševno in siceršnje stanje, ki je zaradi osamljenosti, tesnobe in drugih stisk že tako ali tako na preizkušnji.

S kampanjo ne želijo samo pomagati pri ozaveščanju glede pomembnosti upoštevanja ukrepov, ampak tudi dvigniti samozavest mladih in jih kot ambasadorje vključiti v aktivno prisostvovanje k širjenju pozitivnega pogleda na ukrepe.

Kampanjo bodo izvajali predvsem na spletu, družbenih omrežjih ter na televiziji, vključuje pa celostno grafično podobo, grafične rešitve in video. V okviru kampanje bodo izvedli tudi nagradno igro #zdravpozdrav, s katero bodo mladi lahko sami postali ambasadorji vzornega upoštevanja ukrepov.

Vabijo vse, da se jim pri kampanji pridružite, saj si z njenim pozitivnim komunikacijskim tonom želijo spodbuditi mlade in širšo javnost k doslednemu upoštevanju ukrepov ter privabiti čim več nasmeškov na obraze.

Vir: URSM; več na: www.mlad.si

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.