Domov Študijski obisk Bukarešte v sklopu projekta “Youth Voices Matter: Evidence Based Structured Dialogue”
01.10.2019

Študijski obisk Bukarešte v sklopu projekta “Youth Voices Matter: Evidence Based Structured Dialogue”

Bukarešta, 27. – 30. september 2019 

Nadaljevanje projekta “Youth Voices Matter: Evidence Based Structured Dialogue”, v katerem Mladinski svet Slovenije sodeluje kot partnerska organizacija, se je tokrat odvijalo v Bukarešti. Organizatorji so pripravili bogat vsebinski program, ki se je v prvem delu osredotočal na predstavitev romunskega mladinskega sektorja ter njihovih mladinskih politik, v drugem pa na razvoj zagovorniških in pogajalskih sposobnosti, v povezavi z odločanjem glede nacionalnih oz. evropskih mladinskih strategij.

Prvi del je otvoril predsednik Mladinskega sveta Romunije, ki je udeležencem predstavil njihovo strukturo ter dejavnosti in projekte, katere izvajajo oz. so v njih vključeni. V nadaljevanju so mladinski trenerji  spregovorili o romunskih mladinskih politikah, dobrih praksah vezanih na mladinske politike v partnerskih organizacijah, kako vzpostavljati pogoje za njihov razvoj oz. njihovo oblikovanje ter predstavili prenovljen program mladinskega dialoga EU in EU cilje mladih.

V drugem delu je v prostorih romunskega ministrstva za mlade in šport potekalo usposabljanje iz osnov lobiranja ter vodenja, prav tako so organizatorji predstavili tehnike kreativnega razmišljanja in reševanja kompleksnih situacij.  Med programom je predstavnica nacionalne agencije za program Erasmus + predstavila njihove dosežke ter aktivnosti na tem področju.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.