Domov SPIRIT Slovenija v letu 2015 z novim programom Izzivi mladim
07.01.2015

SPIRIT Slovenija v letu 2015 z novim programom Izzivi mladim

Namen projekta je mladim povečati zaposljivost, podjetjem pa ponuditi sveže, inovativne rešitve za njihove izzive

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v letu 2015 v okviru svoje blagovne znamke Mladim se dogaja pričela z izvajanjem novega programa, ki naj bi predstavljal podlago za sistematično spodbujanje sodelovanja mladih s podjetji. Namen projekta Izzivi mladim je mlade med 15. in 29. letom starosti spodbuditi k ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti ter razvijanju spretnosti, ki bodo vplivale na njihov nadaljnji osebni in poklicni razvoj, podjetjem pa dati možnost pridobitve novih, svežih idej za rešitev njihovega izziva.

 

Skozi celo leto se bodo pod okriljem agencije in v sodelovanju s podjetji po vsej Sloveniji odvijale intenzivne enotedenske strokovno vodene podjetniško-inovacijske delavnice. Sestavljene bodo iz dveh sklopov: v prvem bodo mladim predstavljene metode spodbujanja ustvarjalnosti in inovativnosti, v drugem pa bodo predstavniki podjetij predstavili problematiko in izzive, s katerimi se srečujejo v okviru svojega poslovanja. Sledilo bo skupinsko delo mladih na pripravi celovitih poslovnih modelov, pri čemer jim bodo v pomoč tudi predstavniki podjetij kot mentorji. Rešitve timov bodo predstavljene vsem udeležencem delavnice, v zaključnem delu bodo imeli mladi individualne pogovore s predstavniki podjetij in se dogovorili za morebitna nadaljnja sodelovanja.

 

V načrtu je izvedba delavnic po celotni Sloveniji. Prva pilotna izvedba izkustvene delavnice bo v začetku leta 2015. V torek, 6. januarja 2015, od 10. do 13. ure bo uvodno srečanje za podjetja, na katerem bo podjetjem predstavljena metodologija dela na delavnici, nato bo pod strokovnim vodstvom sledilo definiranje konkretnih izzivov.

 

Najbolj ambiciozni izzivi bodo predstavljeni mladim, ki bodo povabljeni na enotedenski strokovno voden program. Prvi del delavnice z mladimi bo potekal v četrtek, 22. 1. 2015 od 17. do 20. ure in petek, 23. 1. 2015, od 9. do 18. ure. Njihova naloga bo s pomočjo mentorjev najti, razviti in na trgu na hitro preveriti nekaj povsem novih konceptov in razviti poslovni model, ki bo ustrezno razreševal postavljen izziv podjetja. Timi mladih bodo nadaljevali z delom na terenu, podporo pa jim bodo nudili mentorji preko spletne komunikacije in orodij. Zaključni del z dokončanjem poslovnih modelov in pripravo na predstavitev rezultatov dela bo v petek, 30. 1. 2014, od 9. do 18. ure.

 

Mladi se bodo na delavnicah ukvarjali z dejanskimi izzivi podjetij in z iskanjem svežih, inovativnih rešitev pridobivali nova znanja, praktične izkušnje in spretnosti ter imeli možnost navezati stik s podjetji, ki lahko v prihodnje postanejo njihovi delodajalci. Sodelujoča podjetja bodo z vključevanjem mladih v reševanje svoje problematike, ki prinašajo novo energijo, svež pogled in neobremenjeno ustvarjalnost in podjetnost, prišla do povsem novih rešitev, obenem pa na ta način mlade tudi preizkusila pred morebitnim dolgoročnejšim sodelovanjem.

 

Podjetja s sodelovanjem v projektu pridobijo:

  • na trgu preverjeno idejno rešitev konkretnega izziva svojega podjetja,
  • celovito izkušnjo inoviranja poslovnih modelov od evidentiranja razlikovalnih kompetenc in definiranja ambicioznih izzivov, preko samega inoviranja po sodobnih metodah, do ocenjevanja predstavljenih novih konceptov,
  • izkušnjo inoviranja poslovnih modelov za zaposlene, ki bodo spremljali mlade,
  • prepoznavanje novih perspektivnih kadrov.

 

Mladi s sodelovanjem v projektu pridobijo:

  • reševanje konkretnih izzivov prihodnosti, izkustveno učenje in usposabljanje za razvoj poslovnih modelov, inoviranje in predstavljanje konceptov,
  • mreženje z ostalimi udeleženci, predvsem pa s potencialnimi bodočimi delodajalci,
  • strokovno mentorstvo.

 

SPIRIT Slovenija k sodelovanju vabi dijake, študente, iskalce prve zaposlitve, brezposelne, skratka vse mlade med 15. in 29. letom. Udeležba v programu je brezplačna.

 

Več informacij o samem projektu in prijava za sodelovanje nawww.mladimsedogaja.si

 

Vir: SPIRIT

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.