Domov Sodeluj v Laboratoriju idej
04.03.2015

Sodeluj v Laboratoriju idej

Laboratorij idej je poldneven posvet, na katerem se bo iskalo in kuhalo ideje, izražalo in poslušalo mnenja, predvsem pa oblikovalo končni izdelek – predlog za politične odločevalce za izboljšanje položaja mladih! Predlog bo objavljen na spletni strani Evropskega tedna mladih, kjer bo mogoče glasovati za najboljši predlog, prav tako pa bo predstavljen političnim odločevalcem v Bruslju na politični debati, ki bo potekala v prvem tednu meseca maja.

 

Laboratorij idej ima štiri stene (beri: teme), ki bodo tvorile osnovo za pogovor, udeleženci pa se boste skupaj odločili, katero izmed njih dopolniti tako, da bo izboljšala položaj mladih:

1) Izvirni načini povečevanja priložnosti za zaposlitev mladih

2) Izjemne podjetniške ideje za izboljšanje življenja mladih

3) Aktivacija mladih v družbi

4) Vključevanje mladih v razvojne teme v okviru Evropskega leta razvoja

 

Laboratorij idej bo potekal v torek, 24. marca 2015 od 14. do predvidoma 19. ure v Ljubljani.

 

Poleg zabavnega druženja in koristnega udejstvovanja bo udeležencem na voljo tudi prigrizek! V tednu pred posvetom se boste udeleženci med seboj spoznali preko nove FB skupine, preko katerese boste na posvet pripravili skupaj s trenerko Teo Jarc, ki bo posvet fasilitirala.

 

Udeleženci

Prijavite se lahko mladi, ki …

– delujete v okviru mladinske organizacije

– se zanimate za socialne in družbene dejavnosti v lokalnem okolju ali pa so v njih aktivni,

– se na lokalni ravni zavzemate za izboljšanje položaja mladih

– ste stari med 18 in 30 let.

 

Eden izmed udeležencev se bo v začetku meseca maja udeležil politične debate z odločevalci v Bruslju!

 

Prijava

Prijavite se lahko s prijavnico, ki je na voljo tukaj:http://goo.gl/forms/r4qX02ySlG, in sicer najkasnejedo 15. marca 2015.

 

Na delavnico bosta sprejeti največ dve osebi iz iste organizacije, o izboru pa boste obveščeni 16. marca 2015. Število mest je omejeno na 20.

 

Imate kakšno vprašanje?

 Za dodatna vprašanja smo na voljo preko telefona 01/ 47 47 430 vsak delovnik v času uradnih ur ali preko e-pošte info@mva.si.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.