Domov Sestanek v Lukovici in Slovenski Bistrici
22.10.2020

Sestanek v Lukovici in Slovenski Bistrici

V okviru projektov Europe goes local in Rastimo skupaj smo se udeležili sestanka v občini Lukovica in občini Slovenska Bistrica.

 

Na Občini Lukovica smo se z županjo in občinsko uslužbenko, pristojno za področje mladine, sestali v ponedeljek, 12. 10. 2020. Razpravljali smo o digitalnem komuniciranju občine z mladimi in razvoju mladinskih politik. Na sestanku smo se dogovorili za podporo pri ustanovitvi komisije za mladino ter za oblikovanje komunikacijske strategije in lokalnih mladinskih politik, ko bo vzpostavljena komisija za mladino. Pogovarjali smo se tudi o načinih in dobrih praksah za spodbujanje participacije mladih v občini. V občini Lukovica, v sodelovanju z Nefiksom, pripravljajo tudi novo strategijo za mladino.

Na Občini Slovenska Bistrica je potekal sestanek v sredo, 14. 10. 2020. Pogovarjali smo se o digitalnem komuniciranju z mladimi in organih za soodločanje mladih v procesih odločanja. Pregledali smo dobre prakse vzpostavitve in upravljanja podstrani za mladino ter komunikacijske kanale na družbenih omrežjih. Pogovarjali smo se tudi o oblikovanju ukrepov nastanejo iz pobud mladih, komisiji za mladino ter odloku za mladino, ki bi uredil vključevanje mladih.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.