Domov Roadshow
20.03.2019

Roadshow

Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom (European Youth Forum) in Mestno občino Maribor organizira Roadshow – enodnevno promocijo volitev v Evropski parlament, ki bo v sredo, 27. marca 2019, na trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Evropski mladinski forum in Mladinski svet Slovenije informirata mlade o volitvah v Evropski parlament, ki bodo potekale 26. maja 2019, ter spodbujata mlade k udeležbi na evropskih volitvah. Obe organizaciji delujeta v smeri opolnomočenja mladih, zato si prizadevata zbrati mnenja in ideje mladih ter povečati glas mladih na prihajajočih evropskih volitvah. S tem namenom ekipa Evropskega mladinskega foruma v marcu in aprilu prinaša idejo Evropskih volitev na nacionalno in lokalno raven s popotovanjem po EU. V sklopu Roadshow-a #ChangeisComing predstavniki Evropskega mladinskega foruma potujejo s promocijskim vozilom in informirajo mlade o evropskih volitvah ter prenašajo glas mladih do odločevalcev in javnosti.

V Mariboru se bodo zadržali v sredo, 27. 3. 2019, od 9.-18. ure, kjer bodo nam mladim ponudili priložnost, da predstavimo svoje sporočilo Evropi, sodelujemo na aktivističnih delavnicah za volitve, se vključujemo v razprave o volitvah in EU z odločevalci in mladimi kandidati in kandidatkami za poslance in poslanke v Evropskem parlamentu ter spoznamo programe političnih strank, ki delujejo na evropski ravni. Tekom celotnega dne bomo lahko spoznali aplikacijo za primerjavo programov političnih strank ter posneli svoje sporočilo Evropi v snemalnem prostoru, ki bo kasneje predvajano v promocijskih videih. Mladi se bomo lahko priključili aktivističnim delavnicam za vodenje kampanj pred volitvami, kjer bomo nadgradili svoje znanje na področju komuniciranja z javnostmi in izvajanja promocij. Delavnice bodo izvedene v družbeno inovacijskem laboratoriju za mlade – Fejs(t)spejs-u , (pritličje Tkalke), Tkalski prehod 4, Maribor.

Po 11. uri bomo imeli mladi priložnost razpravljati o EU ter o mladinskih politikah v Sloveniji in EU z odločevalci. V razpravah bodo sodelovali politiki, mladi kandidati in kandidatke za evropske poslance in poslanke ter predstavniki in predstavnice Evropskega mladinskega foruma ter Mladinskega sveta Slovenije. Z odločevalci in politiki bodo posneti kratki intervjuji, dogodek pa bo tudi medijsko pokrit.

Vabljeni, da se nam v sredo pridružite na trgu Leona Štuklja, kjer boste lahko izvedeli več o volitvah v Evropski parlament.

Prostovoljci, ki bi se nam želeli ta dan med 8.30 in 18. uro pridružiti pri izvajanju kampanje, vabljeni, da se prijavite preko spletnega obrazca. Obljubljamo vam dan poln zabave, kjer boste postali del kampanje #ChangeIsComing. Več informacij za prostovoljce bo sledilo po prijavah.

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih #ChangeIsComing ter na spletni strani www.youthforum.org/change-is-coming. Na dogodku uporabite ključnik #ChangeIsComing, da razširite glas mladih na svojih družbenih omrežjih.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.