Domov Razpis za mladinskega delegata pri OZN
11.01.2019

Razpis za mladinskega delegata pri OZN

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2019 nadaljujemo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj. Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv oz. vlogo mladinskega delegata pri OZN.

Sodelovanje mladinskega delegata med zasedanjem Generalne skupščine OZN je predvideno v okviru tretjega odbora, ki obravnava socialne, humanitarne in kulturne zadeve. Njegova naloga je, da znotraj tretjega odbora posreduje mnenje o temah, ki zadevajo mlade. V času priprav na zasedanje, mladinski delegat, v sodelovanju z mladinskimi organizacijami in Mladinskim svetom Slovenije (MSS), pridobi relevantna stališča o aktualnih temah za mlade. Od mladinskega delegata se v pripravljalni fazi pričakuje, da se bo podrobneje seznanil z delom OZN na področju mladinske problematike, preučil veljavne resolucije s področja mladine in poročila generalnega sekretarja OZN na obravnavanem področju.

Kandidat za mladinskega delegata mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  1. starost od 18 do 29 let,
  2. državljanstvo Republike Slovenije,
  3. izjava o nekaznovanosti (za kandidaturo na razpisu ni potrebno pridobiti izpisa iz uradnih javnih evidenc; kandidati, ki bodo povabljeni na razgovor, pa bodo MSS morali dostaviti uradno potrdilo o nekaznovanosti) ,
  4. izkušnje z delom v mladinskih organizacijah ali drugih organizacijah civilne družbe,
  5. dobro poznavanje sistema Organizacije združenih narodov,
  6. zelo dobro poznavanje angleškega jezika (strokovna/politična terminologija),
  7. komunikacijske veščine,
  8. samoiniciativnost,
  9. seznanjenost z delom Mladinskega sveta Slovenije,
  10. zelo dobro poznavanje mladinske problematike v Sloveniji.

Kandidat/prijavitelj mora izpolniti priloženo prijavnico, ki jo lahko pošlje po navadni ali elektronski pošti (prijave@mss.si) najkasneje do nedelje, 3. februarja 2019. Vloga kandidata/prijavitelja se šteje za popolno, če so izpolnjene vse rubrike v prijavnici in če ta vsebuje zahtevan podpis. Obvezna priloga k prijavnici je CV (življenjepis).

Vse zainteresirane prosimo, da si nujno preberejo celotno besedilo razpisa (gl. spodaj)!

Vabljeni k prijavi!

Priloge:

–              Razpis za mladinskega delegata pri OZN

–              Prijavnica za kandidate za mladinskega delegata pri OZN

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.