Domov Razpis za mladinskega delegata pri OZN 2022
23.02.2022

Razpis za mladinskega delegata pri OZN 2022

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2022 nadaljujemo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj.

Z namenom spodbujanja participacije mladih na mednarodni ravni Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za izbor mladinskega delegata pri (OZN).

Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv mladinskega delegata pri OZN (v nadaljevanju: mladinski delegat).

POGOJI ZA SODELOVANJE

Kandidat za mladinskega delegata mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  1. starost od 18 do 29 let,
  2. državljanstvo Republike Slovenije,
  3. izjava o nekaznovanosti (za kandidaturo na razpisu ni potrebno pridobiti izpisa iz uradnih javnih evidenc; kandidati, ki bodo povabljeni na razgovor, bodo morali MSS predložiti uradno potrdilo o nekaznovanosti),
  4. izkušnje z delom v mladinskih organizacijah ali drugih organizacijah civilne družbe,
  5. poznavanje sistema Organizacije združenih narodov, predvsem na področju mladih,
  6. sposobnost komuniciranja v angleškem jeziku (strokovna/politična terminologija),
  7. komunikacijske veščine,
  8. samoiniciativnost,
  9. seznanjenost z delom Mladinskega sveta Slovenije,
  10. seznanjenost z aktualnimi mladinskimi problematikami v Sloveniji.

ROK IN NAČIN PRIJAVE

Prijavnice morajo zaradi berljivosti biti izpolnjene v e-obliki (preko računalnika in ne ročno). Prijavnico skupaj z morebitnimi prilogami pošljite do podaljšanega roka za prijave, in sicer do vključno ponedeljka, 14. marca 2022, po e-pošti na naslov prijave@mss.si, s pripisom v zadevi sporočila “MLADINSKI DELEGAT 2022 – IME IN PRIIMEK”, pri čem prijava postane veljavna, ko dobite s tega e-naslova potrditveno sporočilo.

Zainteresirane kandidate in kandidatke prosimo, da si preberejo celotno besedilo razpisa ter priloge.

Priloge:

Razpis za mladinskega delegata pri OZN

Prijavnica na razpis za mladinskega delegata pri OZN

Seznam priporočenih gradiv za kandidate

INFORMATIVNI DAN

Informativni dan bo potekal v ponedeljek, 28. februarja 2022 ob 17.00 na Zoom platformi ter na  FB strani Mladinskega sveta Slovenije in je namenjen osnovni predstavitvi razpisa, predstavitvi preteklega dela aktualne mladinske delegatke pri OZN in medsebojni izmenjavi informacij glede izpolnjevanja razpisne prijavnice. Za udeležbo na informativnem dnevu se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca do 28. februarja 2022 do 16. ure.

V besedilu razpisa uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.

Dodatna pojasnila lahko najdete na www.mss.si oz. jih prejmete po e-pošti (prijave@mss.si) ali na tel. št. 041 673 945 (Dominik Derenčin).

Datoteke - prenesi na klik

MSS_21_22_razpis_UNYD_2022-.pdf
430.391 KB
MSS_22_22_UNYD_prijavnica_2022_.docx
37.593 KB
MSS_49_21_UN-gradiva.docx
29.668 KB
MSS_49_21_UN_gradiva.pdf
554.241 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.