Domov Prvi lokalni dogodek projekta Vsi smo EU
04.03.2019

Prvi lokalni dogodek projekta Vsi smo EU

petek, 15. marca 2019, z začetkom ob 11. uri, se bo odvil prvi lokalni dogodek projekta Vsi smo EU, v Galeriji Simulaker v Novem mestu (Vrhovčeva 1a, 8000 Novo mesto).

Na dogodku se bomo osredotočili na pomen različnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Mladi bodo na dogodku s poslanci v Evropskem parlamentu, go. Romano Tomcg. Lojzetom Peterletom in g. Milanom Zverom, spregovorili o temah politične participacije in aktivnega državljanstva ter pripravili svoje predloge, ki jih bodo lahko na bodočih dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem.

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico:

  1. tema: Mladinski sektor
  2. tema: Prihodnost zaposlovanja mladih
  3. tema: Aktivno državljanstvo mladih

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do srede, 13. marca 2019.

Vabilo na prvi lokalni dogodek projekta VSIsmoEU_Novo mesto

Ne spreglejte tudi uvodnega dogodka projekta, v četrtek, 7. marcaVeč 

Dodatne informacije: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, kamal@mreza-mama.si

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.