Domov Prostovoljec leta: rok preložen na 8. april
21.03.2019

Prostovoljec leta: rok preložen na 8. april

Na pobudo sodelujočih v natečaju Prostovoljec leta smo rok za oddajo prijav preložili na ponedeljek, 8. aprila 2019. Naj ob tem poudarimo, da je to zadnji dan, ko lahko oddate prijave in kakršnekoli priloge in možnosti dopolnitev več ne bo. Strokovna komisija za izbor prostovoljcev se bo namreč sestala kmalu za tem.

Ustrezno izpolnjene prijavnice pošljite:

– po e-pošti na prostovoljec@mss.si – prijava je veljavna, ko prejmete naše potrditveno sporočilo, ali

– po navadni pošti na Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana.

V vsakem primeru je zaželeno, da prijavnice in priloge pošljete (tudi) po e-pošti, saj tako olajšate delo komisiji.

Če imate kakršnekoli težave z dostopom do dokumentacije ali druga vprašanja, se obrnite na nas: prostovoljec@mss.si ali na tel. 01 425 60 55 (Tanja Baumkirher).

Hkrati povzemamo odgovore na nekaj pogosto zastavljenih vprašanj:

1 Prijavitelj prostovoljke ali prostovoljca je lahko kdorkoli; priporočamo pa, da je to organizacija, s katero je njeno oz. njegovo prostovoljstvo najbolj povezano; organizacija, ki prostovoljko oz. prostovoljca najbolj pozna.

Prijavitelj projekta mora biti njegov (ključni) izvajalec oziroma organizator. (In ne financer, podpornik itd.) Ponavadi so to organizacije oz. institucije, znotraj katerih se je projekt odvijal, lahko pa je tudi posameznik ali neformalna skupina itd. Če je enakovredno sodelovalo več institucij, eno vpišete kot predlagatelja, ostale pa v rubriko “drugi enakovredni izvajalci projekta”.

3 Prijavite lahko vse prostovoljke in prostovoljce, ne glede na starost.

Prijavite lahko vse projekte, ki so bili večinsko izvedeni s prostovoljskim delom.

5 Prijavite lahko nosilce funkcij, ki te funkcije opravljajo prostovoljno (npr. predsedniki društev).

6 Vsak prijavitelj lahko prijavi poljubno število prostovoljcev in projektov, omejitev ni.

Prosimo, da ste posebej previdni, če prijavljate mladoletne prostovoljke in prostovoljce in poleg njihove privolitve poskrbite tudi, da se s prijavo strinjajo njihovi starši.

Življenjepis, ki je zahtevan kot priloga pri prijavah posameznikov, nima predpisane oblike, pričakujemo pa, da “pride” od prijavljenega prostovoljca, saj s tem pokažete, da je prostovoljec s prijavo seznanjen, kar je seveda nujno.

Prijavnica mora biti v slovenskem jeziku.

Vse informacije, besedilo natečaja in prijavnici najdete tu.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.