Domov Prijavnica za primere dobrih praks za področje digitalnega mladinskega dela
04.03.2019

Prijavnica za primere dobrih praks za področje digitalnega mladinskega dela

Na Nacionalnem posvetu mladinskega sektorja v Mariboru 2017 smo se spraševali, ali je čas za digitalno mladinsko delo, zato smo se na podlagi posveta in dogajanja v zadnjem obdobju na področju digitalizacije sektorja odločili, da v sodelovanju z Uradom RS za mladino pripravimo (e)publikacijo z namenom predstavitve pomena in opredelitve različnih vidikov digitalnega mladinskega dela.

Tudi na ravni EU je luč sveta zagledala publikacija Developing digital youth work, kjer je ekspertna skupina Evropske komisije uskladila definicijo digitalnega mladinskega dela, pripravila priporočila za države članice in poiskala primere dobrih praks praktične uporabe digitalnega mladinskega dela v državah EU. Ker se akterji zavedamo pomena vključevanja digitalnega mladinskega dela in IKT orodij v delo mladinskih organizacij, si želimo v pripravo vključiti tudi vas, ključne deležnike, ki krojite mladinsko dogajanje.

Za namen širšega spoznavanja z digitalizacijo v sektorju si želimo identificirati primere dobrih praks digitalnih rešitev, naj bodo to kompleksne (portali, aplikacije) ali enostavna orodja, ki se uporabljajo za delo z mladimi in jih je vredno razširiti po sektorju.

V publikaciji si želimo predstaviti čim več primerov slovenskih digitalnih praks, ki so prisotne v mladinskem sektorju.

Prijave zbiramo preko obrazca. Rok za oddajo prispevkov je do ponedeljka, 11. marca 2019.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.