Domov Prijavi se na EYE2023 – Evropski mladinski dogodek
16.02.2023

Prijavi se na EYE2023 – Evropski mladinski dogodek

Se želiš udeležiti največjega mladinskega dogodka v Evropi?

 

Potem se z nami udeleži Evropskega mladinskega dogodka (EYE2023), bo potekal 9. in 10. junija v Strasbourgu, Francija.

Vsaki dve leti se na Evropskem mladinskem dogodku zbere tisoče mladih Evropejcev, ki med seboj izmenjujejo dobre prakse ter razpravljajo o prihodnosti Evrope. Evropski mladinski dogodek, ki bo letos potekal šestič, predstavlja edinstveno priložnost za sooblikovanje prihodnosti Evrope ter sodelovanje mladih in odločevalcev. Evropski mladinski dogodek bo letos največji, saj pričakujejo več kot 10.000 udeležencev, posvečen pa bo volitvam v Evropski parlament, ki bodo potekale prihodnje leto.

Na osrednjem dogodku v Strasbourgu in online bodo potekale interaktivne in umetniške aktivnosti, ki bodo namenjene mreženju in oblikovanju predlogov, ki bodo v pomoč odločevalcem pri oblikovanju politik. Na uvodni slovesnosti, ki bo potekala 9. junija 2023, bodo navzoče nagovorili najvišji predstavniki iz evropskih institucij.

Na dogodku v Strasbourgu bo MSS izvedel aktivnost na temo aktivnega državljanstva in globalnega izobraževanja v šolah:

Active Citizenship and Global Education: Missing Pieces in the School Curricula?

Mladinski svet Slovenije bo tudi letos s podporo Zavoda MOVIT, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote ter Evropskega parlamenta, omogočil skupini mladih udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2023.

V Strasbourg bomo odšli v noči s srede, 7. junija, na četrtek, 8. junija 2023, ter se ponoči peljali z avtobusom do Strasbourga. Odhod iz Strasbourga je predviden v soboto zvečer, 10. junija 2023, prihod v Ljubljano pa predvidoma v nedeljo v dopoldan. V hotelu Odalys City Green Marsh v Strasbourgu sta predvideni dve nočitvi, prespali bomo iz 8. 6. na 9. 6. ter iz 9. 6. na 10. 6. Udeleženci bodo nastanjeni v štiri-posteljnih apartmajih. S

troške prevoza in nastanitve (2 nočitvi z zajtrkom) bo pokril organizator. Vse ostale stroške, vključno s stroški prehrane in varščine za nastanitev, si bodo morali/-e udeleženci/-ke kriti sami/-e.

Od udeležencev/-k se pričakuje udeležba po predvidenem programu EYE2023, v nasprotnem primeru so dolžni/-e povrniti stroške prevoza in nastanitve. Udeleženci bodo podpisali tudi izjavo o kritju stroškov, v kolikor se dogodka ne bodo mogli udeležiti iz opravičljivih razlogov in prinesti dokazila o neudeležbi (npr. potrdilo zdravnika za nezmožnost potovanja ).

 

Kako se lahko prijavite?

Če se želite udeležiti Evropskega mladinskega dogodka 2023 s skupino MSS izpolnite elektronsko prijavnico do vključno petka, 17. marca 2023.

 

Izmed prispelih prijav bo komisija izbrala največ petdeset udeležencev/-k, ki se bodo udeležili/-e Evropskega mladinskega dogodka v Strasbourgu s skupino MSS. Kandidati/-ke morajo biti stari/-e vsaj 18 let ter največ 30 let. Kandidati/-ke bodo o končnem izboru obveščeni/-e do nedelje, 26. februarja 2023, na email naveden v prijavnici.

Več informacij o Evropskem mladinskem dogodku in posodobljen program dogodka je dostopnih na spletni strani dogodka EYE2023.

Za več informacij in morebitna pojasnila lahko pišete na e-naslov ziga.ciglaric@mss.si ali na telefonsko številko: 030 275 236.

Datoteke - prenesi na klik

Poziv_za_udelezence_EYE-2023-2.pdf
181.2 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.