Domov Prijavi se na EYE2021 – Prihodnost je naša!
13.08.2021

Prijavi se na EYE2021 – Prihodnost je naša!

Vabimo vas, da se z nami udeležite Evropskega mladinskega dogodka (EYE2021).

 

Osrednji dogodek Evropskega mladinskega dogodka bo potekal 8. in 9. oktobra 2021 v Strasbourgu, Francija.

 

Vsaki dve leti se na Evropskem mladinskem dogodku zbere tisoče mladih Evropejcev, ki med seboj izmenjujejo dobre prakse ter razpravljajo o prihodnosti Evrope. Evropski mladinski dogodek, ki bo letos potekal petič, predstavlja edinstveno priložnost za sooblikovanje prihodnosti Evrope ter sodelovanje mladih in odločevalcev. Evropski mladinski dogodek bo letos potekal pod sloganom: EYE2021 – Prihodnost je naša.

EYE2021 bo potekal v hibridni obliki, kar pomeni, da bodo aktivnosti v sklopu EYE-a potekale online in v živo. Online aktivnosti bodo pričele že 4. oktobra, osrednji dogodek EYE-a pa bo potekal 8. in 9. oktobra v živo v Strasbourgu. Na osrednjem dogodku v Strasbourgu in online bodo potekale interaktivne in umetniške aktivnosti, ki bodo namenjene mreženju in oblikovanju predlogov, ki bodo v pomoč odločevalcem pri oblikovanju politik. Najboljši predlogi in ideje bodo strnjeni v poročilo in predstavljeni na Konferenci o prihodnosti Evrope.

Na dogodku v Strasbourgu bo MSS izvedel aktivnost na temo participacije mladih in digitalizacije z naslovom: Youth participation: Can digitalisation and gamification help?

Mladinski svet Slovenije bo tudi letos s podporo Zavoda MOVIT, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote ter Evropskega parlamenta, omogočil skupini mladih udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2021.

V Strasbourg bomo odšli v četrtek, 7. oktobra 2021, predvidoma ob enih ponoči. Odhod iz Strasbourga je predviden v nedeljo, 10. oktobra 2021, predvidoma ob enih ponoči. Prihod v Ljubljano pa je predviden v nedeljo dopoldan. V hotelu Odalys City Green Marsh v Strasbourgu sta predvideni dve nočitvi, prespali bomo iz 7. 10. na 8. 10. ter iz 8. 10. na 9. 10. Udeleženci bodo nastanjeni v štiri-posteljnih apartmajih. Stroške prevoza in nastanitve (2 nočitvi z zajtrkom) bo pokril organizator. Vse ostale stroške, vključno s stroški prehrane in varščine za nastanitev, si bodo morali/-e udeleženci/-ke kriti sami/-e.

Pomembno: izbrani kandidati/-ke bodo morali pred odhodom Mladinskemu svetu Slovenije plačati prispevek v višini 20 EUR. Poleg tega, bodo izbrani kandidati/-ke morali sami kriti varščino v hotelu za posamezen apartma v višini 300 EUR na apartma za 4 osebe, kar znaša 75 EUR na osebo (varščina se po pravilniku hotela povrne udeležencem v primeru, da ne zabeležijo poškodb v apartmaju ter da je apartma ob odhodu v urejenem stanju). Varščino udeleženci plačajo neposredno hotelu ob prihodu v hotel ter se o povračilu varščine dogovarjajo s hotelom (več informacij o hotelu in pogojih glede vračila varščine/depozita je dostopnih na spletni strani hotela). Od udeležencev/-k se pričakuje udeležba po predvidenem programu EYE2021, v nasprotnem primeru so dolžni/-e povrniti stroške prevoza in nastanitve.

Pomembno – COVID-19: organizatorji Evropskega mladinskega dogodka 2021 ter MSS spremljamo ukrepe v zvezi z zajezitvijo virusa COVID-19 in epidemiološko stanje ter si pridružujemo pravico do odpovedi dogodka EYE2021, odpovedi potovanja na EYE2021 ter zamenjave oblike dogodka v drugo (online) obliko. V primeru višje sile, oteženega prehoda državnih mej, slabe epidemiološke situacije, naravnih nesreč itd. si pridružujemo pravico do spremembe pogojev udeležbe na EYE2021, odpovedi potovanja ali spremembe potovanja brez odškodnine. Pred prijavo in odhodom prosimo, da udeleženci preverijo pogoje za potovanje in udeležbo na dogodku v zvezi s preprečevanjem širitve virusa COVID-19 ter se na podlagi tega odločijo za potovanje in udeležbo. Udeleženci so dolžni upoštevati predpise v državah potovanja ter ukrepe za zajezitev virusa COVID-19. Od izbranih kandidatov/-k se lahko zahteva spoštovanje PCT pogoja za udeležbo.

 

Kako se lahko prijavite?

Če se želite udeležiti Evropskega mladinskega dogodka 2021 s skupino MSS izpolnite elektronsko prijavnico do vključno srede, 25. avgusta 2021. V elektronski prijavnici navedite vašo motivacijo za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku ter opišite vaše izkušnje na področju zagovorništva mladih in participacije. Izmed prispelih prijav bo komisija izbrala največ petdeset udeležencev/-k, ki se bodo udeležili/-e Evropskega mladinskega dogodka v Strasbourgu s skupino MSS. Kandidati/-ke morajo biti stari/-e vsaj 18 let ter največ 30 let. Kandidati/-ke bodo o končnem izboru obveščeni/-e do nedelje, 29. avgusta 2021, na email naveden v prijavnici.

Več informacij o Evropskem mladinskem dogodku in posodobljen program dogodka je dostopnih na spletni strani EYE2021.

Za več informacij in morebitna pojasnila lahko pišete na e-naslov dominik.derencin@mss.si ali pokličite na tel. št.: 041 673 945 (Dominik).

Datoteke - prenesi na klik

130-21-Poziv_za_udelezence_EYE2021.pdf
711.804 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.